Școală închisă într-o comună din Gorj. Localnicii sunt revoltați!

Începerea noului an școlar a adus multe neplăceri în rândul mai multor părinți dintr-o localitate din Gorj. Deși au reabilitat o școală și au dotat-o cu tot ce este necesar, autoritățile locale sunt nevoite să o țină închisă. Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar Gorj, motivul fiind legat de numărul mic al elevilor.

Mai  mulți părinți au protestat vineri în fața școlii din staul Urechești, comuna Drăguțești. Motivul este legat de închiderea școlii recent reabilitate. Inspectoratul Școlar Gorj a motivat această decizie.

”Această decizie a fost luată din primăvară, am înțeles de la actualul director, tocmai că numărul elevilor este mic. Mai sunt 11 elevi la școala respectivă. S-a hotărât să fie mutați la școala de centru din Drăguțești”, a spus Nicolae Negrea, inspector școlar ISJ Gorj.

În urma acestei decizii, cei mici ar trebui să facă naveta în fiecare zi la o altă școală situată la 8 kilometri. Părinții nici nu vor să audă de așa ceva.

”Cine îl supraveghează? Nu accept. Copiii să vină aici la școală pe 13, atunci când se va deschide (...) Nu vreau ca instituția unde am învățat eu, părinții mei și copilul meu până acum, să ajungă monument istoric. Nu! Este o instituție de învățământ (...) Mie nu mi se pare corect. Noi vrem copiii aici, ei sunt mici. Să nu ne gândim doar la copiii noștri, ci și la generațiile care vin din urmă”, au spus câțiva părinți.

Investiția a costat 1,2 milioane de lei, fiind vorba despre fonduri guvernamentale. Primarul localității nu acceptă ca investiția să nu fie folosită.

”Să răspundă cei de la inspectorat. Nu vreau să discut altceva. Copiii să învețe în satul lor. Să nu mai plimbăm la ei și să-i trezim la 6 dimineața. Ne batem joc. După ce că avem o mână de copii, și de ei ne batem joc?”, a spus primarul Ion Popescu.

Primarul mai spune că va depune și o plângere penală. ”O să fac și plângere penală pentru chestia asta. Au trecut peste noi, nu ne-au întrebat și au făcut-o ascuns”, a mai declarat Popescu.

Nici cadrele didactice nu sunt de acord ca elevii să fie mutați. Decizia ca unitatea școlară să fie închisă s-a mai luat și în urmă cu câțiva ani, dar nu s-a aplicat.

Vizualizări: 6,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: