Psiholog: Starea emoțională a fetelor nu este una bună

Cele două fete care îl acuză de abuz sexual pe un om de afaceri din Târgu Jiu primesc consiliere psihologică. Conform psihologului, minorele nu își mai aduc aminte cu exactitate ce s-a întâmplat la piscina respectivă, ci doar mici frânturi.

”Nu își amintesc foarte multe informații. Ne raportăm și la vârsta pe care acestea o au, dar mai sunt și alte aspecte care le-au afectat gândirea lor la momentul producerii. Au sesizat că ele consumă alcool”, a spus Lidia Bîrsanu, psiholog în cadrul DGASPC Gorj.

Reamintim că fetele au 15 ani și omul de afaceri 47, acesta din urmă fiind în arest preventiv.

Fetele spun că s-au temut să vorbească cu părinții. ”Nu au spus de jenă și pentru că s-au sesizat pe perioada audierilor sentimente puternice de jenă și autoculpabilizare și pur si simplu de repercusiunile ce urmau.  Și-au dat seama stând de vorbă una cu cealaltă și au realizat gravitatea situației și au luat decizia că trebuie să facă ceva concret în acest sens”, mai spune psihologul.

Unul dintre tați, prieten de familie cu afaceristul, speră ca cel care i-a făcut rău fiicei sale să rămână în spatele gratiilor. ”Din păcate, starea emoțională nu este una bună. Este afectată, este ceva normal. Fata trece printr-o traumă. Și ea, dar și prietena ei.  Este dreptul lui la contestație. Sper să nu se întâmple altceva decât să rămână reținut”, spune unul dintre părinți.  

Bărbatul a mai spus că va face orice pentru  a se face dreptate și vrea ca alți copii să nu mai aibă parte de ceea ce a avut fiica sa.

DIICOT face cercetări în acest caz, fiind ridicate mai multe probe de la casa afaceristului, tocmai pentru a elucida acest caz. Se verifică dacă fetele erau sub influența unor substanțe interzise sau a băuturilor alcoolice.

Vizualizări: 6,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: