„Şcoala Planetelor” revine la Târgu Jiu. Unde au loc spectacolele!

Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” prezintă, din nou, la Târgu Jiu, proiectul educațional „ȘCOALA PLANETELOR”, în perioada 22-26 mai 2017.

Datorită numărului mare de solicitări și a succesului avut în luna februarie a acestui an, echipa ȘCOLII PLANETELOR va reveni în Târgu Jiu ca o continuare a Nopții Muzeelor 2017, eveniment internațional ce are loc în numeroase muzee din Europa și nu numai. Programul zilnic pentru „Școala Planetelor” va fi de la ora 9.00 la ora 16.00. Spectacolele vor fi organizate la Muzeul de Artă din Parcul Central și vor avea o durată de 40 minute, iar intrarea se va face pe bază de rezervare. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0760/896.868. Prețul unui bilet este de 12 lei/ persoană.

Lecții interactive de astronomie

Proiectul educațional ȘCOALA PLANETELOR constă în spectacole și lecții interactive de astronomie, recomandate, în special, copiilor între 4-14 ani, dar și cadrelor didactice și părinților. Programul va începe cu un video de aproximativ 15 minute despre culorile Universului, după care va urma o călătorie fascinantă și interactivă printre galaxii și planete. Acest proiect își propune să îmbine educația cu distracția, fiind o alternativă pentru petrecerea timpului liber în familie, dar și o activitate ce este compatibilă cu programa școlară.

Spectacolele se vor desfășura într-o cupolă cu un diametru de 7 metri și o înălțime de 3,5 metri, având o capacitate de 25 persoane. Sistemul de proiecție al filmelor este full HD. Organizarea SCOLII PLANETELOR la Târgu Jiu vine la 36 de ani de la călătoria în spațiu a primului român – astronautul Dumitru Prunariu.

Vizualizări: 2,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: