Școlile din mediul rural au pregătit lemnele pentru iarnă

Se fac ultimele pregătiri pentru sezonul rece în unitățile de învățământ din mediul rural. Autoritățile locale fac stocurile de lemne ce vor încălzi sălile de clasă iarna care urmează.

În localitatea gorjeană Licurici, deja magazia este plină. "Avem lemne suficiente pentru iarna care urmează. Avem trei centrale pe lemne pentru fiecare clădire. Școlile sunt reabilitate, bine izolate, au termopane și se încălzesc foarte repede. Coșurile sunt curățate, totul este pus la punct. Avem și angajat pregătit, un fochist care se va ocupa de centrale când vom face focul", a spus Cristian Diaconescu, directorul școlii din Licurici.

În comună, învață circa 200 de elevi.

La câțiva kilometri distanță, tot în mediul rural, în comuna Scoarța, pregătirile sunt în toi. "Combustibilul solid este pregătit pentru școli. Lemnele sunt tăiate, sparte. Așteptăm să vină iarna și sigur vom face față. Am dat și noi o mână de ajutor să tăiem lemnele, să le spargem pentru că ne implicam toți, întreaga comunitate, să aibă copiii căldură la iarnă. Toate clădirile sunt modernizate așa că elevii merg de drag la școală", a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: