Rețeta rapidă de castraveți în saramură

De pe lista legumelor pregătite pentru a fi conservate nu lipsesc castraveții cu coajă crocantă. Este important să adaugi cantitatea potrivită de sare în borcanele de castraveți când prepari murături pentru a nu avea surpriza când îi consumi. 


Pentru a pregăti cei mai buni castraveți murați pentru următoarele luni, trebuie să folosim o cantitate potrivită de sare. Saramura care se adaugă în borcanele de castraveți reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta bacteriile lactice să se dezvolte corespunzător. Acestea sunt, practic, bacterii bune. Saramura micșorează timpul de fermentare și influențează pozitiv calitatea legumelor murate. Prin urmare, castraveții murați vor avea gust mai bun, aromă mai savuroasă și, totodată, o culoare mai nuanțată.

Dacă în borcanele de murături nu se adaugă cantitatea potrivită de sare, bacteriile rele vor lua rapid locul bacteriilor bune. Acesta este unul dintre motivele pentru care legumele puse la murat ajung, în cele din urmă, să se strice. Cantitatea de sare care se introduce într-un borcan cu legume puse la murat nu trebuie să fie excesivă. 

Ingrediente:

    1 kg castraveți

    1 l apă

    2 linguri de sare grunjoasă

    boabe de muștar

    mărar uscat.

Metodă de preparare:

Se spală castraveții pregătiți pentru a fi puți la murat. Este de preferat ca legumele să nu aibă mărimi foarte mari. Se spală și se dezinfectează două borcane. Numărul acestora, precum și cantitatea ingredientelor diferă în funcție de câte legume intenționați să puneți la murat. Se introduc, pe fundul borcanelor, câteva boabe de muștar, care vor oferi un plus de aromă castraveților. Se pun castraveții în borcanele pregătite pentru murături. Se adaugă, în straturi, mărar uscat, însă nu în cantități exagerate. Se amestecă într-un vas apa cu sarea. Se adaugă saramura în borcane, cât să acopere legumele. Se acoperă borcanele și se păstrează, ulterior, la rece.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: