Sculptorul Paul Popescu a plecat dintre noi

Paul Popescu, un cunoscut sculptor din Gorj, a murit vineri, 7 mai, la vârsta de numai 59 de ani. “Sculptor Paul I. Popescu/18 noiembrie 1961 - 7 mai 2021/ Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost anunțul făcut de fiul artistului.

Printre lucrările cunoscute sunt busturile lui Maria Lătărețu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu sau Mihai Eminescu, Arethia și Gheorghe Tătărescu, Pompiliu Marcea, dar și sculpturile Inevitabila Despărţire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture, Craiova văzută din car.

Paul Popescu a făcut și Monumentul Eroilor Neamului din marmură, care poate fi văzut în Novaci.

Paul Popescu a lucrat și la restaurarea și conservarea unor opere de artă.

Lucrări ale marelui artist au ajuns în colecţii particulare din România, Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Italia, Israel, Japonia, SUA.

Premii și distincții:
1998 - Premiul pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului de toamnă, Galeriile Fondului Plastic, Târgu-Jiu, România;
2003 - Premiul special pentru sculptură, acordat de Fundaţia „Mozaic”, Craiova, România;
2003 - Premiul „Gheorghe Vartic”, acordat pentru restaurarea elementelor de piatră la Ansamblul Brâncuşi de la Târgu-Jiu, România;
2005 - Premiul pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului Sacrul în artă, Galeriile Fondului Plastic, Târgu-Jiu, România; 2011 - Premiul I pentru sculptură, acordat în cadrul Salonului International de Sculptură - Brancusiana 2011, ediția a VII-a, România;
2012 - Premiul „Niște țărani”, acordat de Fundația Națională pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani”, România.

Vizualizări: 6,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: