Prima casă construită integral 3D

Prima casă construită complet cu o imprimantă 3D a fost dată în folosință în Olanda, la Amsterdam. Elize Lutz, în vârstă de 70 de ani, și Harrie Dekkers, în vârstă de 67 de ani, pensionari din Amsterdam, au primit joi cheia digitală - o aplicație care le permite să deschidă ușa casei cu două dormitoare.

În ultimii doi ani, proprietăți construite parțial prin imprimarea 3D au fost construite în Franța și SUA, iar proiecte de acest fel au fost demarate peste tot în lume.

Rămâne de văzut dacă acestea vor fi casele viitorului. Casa olandeză, cu o suprafață de 94 mp, a fost construită integral cu imprimanta 3D.

Metoda de imprimare 3D este văzută de mulți investitori din industria construcțiilor ca o modalitate de a reduce costurile și daunele aduse mediului, prin reducerea cantității de ciment care este utilizată. În Olanda, oferă, de asemenea, o alternativă într-o perioadă în care se înregistrează o criză acută de zidari.

Noua casă este formată din 24 de elemente din beton care au fost tipărite strat cu strat la o fabrică din Eindhoven, după care au fost transportate cu camionul la șantier și așezate pe o fundație. Au fost montate apoi rame pentru acoperiș și ferestre și s-au aplicat finisajele.

Vizualizări: 2,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: