Imagini cu blana ursului Arthur, împuşcat de prinţul austriac

Prima TV a intrat în posesia unei imagini cu blana ursului Arthur, împuşcat de prinţul Emanuel de Liechtenstein. Ursul Arthur, considerat printre cei mai mari din România şi din Europa, a fost împuşcat de prinţul Emanuel de Liechtenstein, în cadrul unei partide de vânătoare care a avut loc pe 13 martie.

În lumea vânătorilor, ursul Arthur avea un punctaj estimat la 593, din 600 de puncte posibile. Este un caz unic în Europa, ceea ce confirmă varianta potrivit căreia era unul dintre cele mai preţioase exemplare din fauna Europei.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a ucis cel mai mare exemplar de urs din Europa, în pădurile României, are 43 de ani și este  cel mai mare dintre cei doi copii ai prinţesei Annemarie şi prinţului Friedrich.

Ecologiştii consideră că împuşcarea ursului Arthur nu a fost o greşeală, ei cred că prinţul a venit în România special pentru acest lucru. Era imposibil ca ursoaica pentru care obţinuse de fapt derogare pentru a o ucide, obişnuită să se apropie de locuinţele oamenilor, să fi putut fi confundată cu un urs uriaş, ce stătea în adâncul pădurii, într-o zonă protejată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc anunță oficial deschiderea unui dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur. În prezent, ancheta este în desfășurare, în vederea stabilirii în mod corect și complet a circumstanțelor uciderii ursului.

Vizualizări: 1,769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: