Se anunță zile aglomerate la Rânca. Cabanierii au pachete atractive

Ultimul weekend înainte de Crăciun a adus în staţiunile montane din România mii de turişti. Nici Rânca nu face excepţie. Vremea numai bună şi zăpada consistentă au făcut ca distracţia să fie una pe cinste. Cei care nu au apucat să îşi facă planuri trebuie să se grăbească, locurile de cazare fiind aproape epuizate. 

Doar câteva zile mai sunt până la Crăciun, iar turiştii profită din plin şi dau fuga în staţiunile montane din ţară. La Rânca sunt mii de turişti care s-au bucurat de vremea numai bună pentru sporturile de iarnă. Copiii au fost cei mai fericiţi.

”Este foarte bine, îmi place foarte mult. Este bine. M-am dat cu prietenii mei şi imi place foarte mult să mă distrez... (Iti place să schiezi?) Da, foarte mult! Este pentru prima oară”, au spus doi copii.

Turiştii s-au bucurat din plin de vremea frumoasă şi de sejurul la munte, chiar dacă pentru unii a fost mai costisitor. ”Invit pe toată lumea la Rânca. Foarte frumos, atmosferă. Trebuie să vii cu mai multi bani la tine. Prețurile sunt putin mai mărite, dar facem câte un sacrificiu(...)Foarte frumos. Nu mă asteptam să fie asa cald. Este pentru prima dată cand vin pe pârtie şi sper să nu mă rup de tot. Distracţie la maxim, vreme frumoasă şi chiar vă invităm pe toti”, au afirmat câțiva turiști.

Locurile disponibile în unităţile de cazare sunt din ce în ce mai puţine, iar cei care nu si-au făcut încă planuri trebuie să se grăbească. ”Este un grad de ocupare de 70-80%. Acum se întorc din  românii din străinătate, după cum ați văzut, şi au rezervări făcute la noi, atât din străinătate, cât şi din ţară. Probabil sunt care au serviciu și nu au urcat până acum”, a declarat Constantin Pănescu, liderul asociației cabanierilor din Rânca.  

Turiştii sunt aşteptaţi cu cele mai bune pachete, dar si cu mâncare tradiţională. ”Anul acesta noi nu am schimbat tarifele fată de ultimii doi ani. Tarifele sunt între 150 şi 200 de lei pe camera dublă, fie pensiune, fie hotel. De Crăciun avem niște oferte speciale. Nu mai mult de 500 de lei de persoană cu mic dejun inclus, 3 nopți de cazare şi masă festivă”, a mai spus Pănescu.  

Zilele viitoare se anunță si mai aglomerate în stațiunea montană Rânca, semn că turiștii aveau nevoie de relaxare odată cu diminuarea restricțiilor impuse in pandemie.

Vizualizări: 1,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: