Se deschide oficial sezonul reducerilor de iarnă

Sezonul reducerilor se deschide oficial pe data de 15 ianuarie. Cu toate acestea, retailerii de modă au dat startul ofertelor de aproximativ o săptămână. Paltoane, geci, cizme sau ghete pot fi cumpărate la preţuri mai mici cu 30-50% faţă de luna trecută, pentru ca până la finalul lunii preţurile să fie tăiate cu 70-80%. În această perioadă patronii magazinelor se aşteptă la vânzări cu mult peste limitele unei luni obişnuite. Printre firmele care vin cu reduceri consistente se numără şi cele din Mall, gen H&M şi Moda Aliss.

Comercianţii au obligaţia ca înainte cu 15 zile de a da startul reducerilor să notifice administraţia locală. Până în momentul de faţă, Primăria Târgu Jiu a primit cinci astfel de notificări. „Perioada oficială de soldare este 15 ianuarie - 15 aprilie pentru produsele de toamnă iarnă. Produsele care pot fi supuse soldării sunt articolele de îmbrăcăminte – articolele de blănărie-pielărie, confecţiile, tricotajele, inclusiv lenjeria, ţesăturile, marochinăria, încălţămintea şi articolele sezoniere de sport-turism, precum şi alte produse care vor fi stabilite prin norme ca făcând parte din categoria produselor sezoniere. La ora actuală avem cinci notificări din partea comercianţilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte, printre aceştia aflându-se şi firme din Mall”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Printre firmele care cu vin cu oferte de invidiat se numără H&M şi Moda Aliss. Un palton care luna trecută costa 250-300 de lei, acum costă 159 de lei. De asemenea, pentru un pulover pe care la sfârşitul anului trecut îl cumpăram cu 70- 100 de lei, acum plătim 30-40 de lei.

AVERTISMET

În ciuda promoţiilor anunţate de comercianţi, specialiştii de la Protecţia Consumatorilor vin cu un sfat pentru pasionaţii de shopping: să se uite cu atenţie la etichetă pentru ca nu toate reducerile sunt reale, şi chiar să calculeze dacă reducerea este corectă.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: