Revelionul Artiștilor, super-distracție la Târgu Jiu

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost una albă pentru sute de cântăreți de muzică populară din toată țara. Aceștia s-au strâns în număr mare la Târgu Jiu pentru a petrece propriul Revelion la restaurantul de pe Insuliță. Artiștii au încins sârbe și hore de mână toată noaptea, iar în privința muzicii nu s-a pus problema că nu ar avea cine să cânte, pentru că pe la microfon s-au perindat chiar petrecăreții, noaptea fiind prea scurtă pentru ca toți să poată să își distreze colegii.

Artiști din toată țara s-au strâns vineri seara la Târgu Jiu, Ardealul și Moldova fiind zone mai slab reprezentate la petrecerea respectivă. De la Timișoara până la Constanța toată zona de sud a țării a fost însă reprezentată de nume mari ale scenei, unii dintre artiști declarând că vin pentru prima dată la revelionul ce le este dedicat, ei fiind încântați de ceea ce au întâlnit aici. Printre „debutanți” s-a numărat și Olguța Berbec, ea spunând că de acum încolo va fi nelipsită de la petrecerea de pe Insuliță. „Sunt pentru prima dată, dar promit să vin de fiecare dată pentru că e o bucurie să mă văd cu toții colegii din țară. E un moment unic să ne vedem cu toții pentru că, în rest, doar pe la emisiuni sau alte filmări ne mai întâlnim unii cu alții”, spune artista de la ”Doina Gorjului”.

Sârbe și hore de mână fără număr

Ore în șir artiștii s-au perindat pe la microfon și au cântat cu rândul, dar au și jucat fără întrerupere, Mariana Ionescu Căpitănescu fiind activă pe ambele „fronturi”. ”Am fost în horă încă de la început și rămân până la sfârșit, așa voi face până dimineață. Rămâne să văd ce voi face cu pantofii, probabil la un moment dat o să-i împachetez, dar important este că e voie bună și ne simțim cu toții extraordinar de bine”, a spus artista.

Unul dintre organizatorii petrecerii respective, Gigi Vasile, cel care a avut inițiativa acum câțiva ani de a organiza un astfel de Revelion la Târgu Jiu, a fost extrem de încântat nu de faptul că lumea s-a simțit foarte bine, ci că numărul participanților a crescut de la an la an. „Suntem la a șasea ediție, iar acum avem peste 100 de persoane în plus față de anul trecut. Suntem fix 400, iar asta spune multe și mă bucur că de la an la an suntem din ce în ce mai mulți”, a menționat organizatorul.

Aniversări și planuri de viitor

Cheful de pe Insuliță a fost un bun prilej pentru o parte dintre participanți nu doar pentru a trece în 2015, ci și pentru a-și serba ziua de naștere sau pentru a-și face planuri de viitor. Unii dintre cei veniți la Târgu Jiu și-au aniversat ziua de naștere, printre ei fiind și Lavinia Târzianu, din Constanța, membră într-o trupă de dansuri, venită pentru a doua oară la petrecerea respectivă. „Este ziua mea, e adevărat, și fac 23 de ani, pe care îi petrec aici, la Revelionul Artiștilor, unde mă simt foarte bine, având în vedere că mă aflu printre așa oameni importanți”, a spus tânăra sărbătorită.

Niculina Stoican, co-organizator al petrecerii, a privit însă în urmă la 2014 și, trecând peste necazurile de care a avut parte, inclusiv cel generat de condamnarea la închisoare a soțului său, și-a făcut planuri pentru noul an. „Cu muncă, cu zâmbetul pe buze și cu puțin curaj mergem mai departe și vedem ce o să fie în 2015”, a spus artista.

Alți colegi ai săi au avut însă un mesaj clar pentru toată lumea, Sanda Argint, de exemplu, sau Constantin Măgureanu dorindu-le tuturor un an cu multe cântări. „La artiști le doresc un an așa cum și-l dorește fiecare, cu multe cântări, cu multe realizări pe toate planurile și cu mulți bani”, a spus Sanda Argint, în timp ce Măgureanu a completat, spunând „multă sănătate, un sincer și călduros La Mulți Ani, prosperitate și cele mai multe cântări, cu cei mai mulți bani”.

Petrecerea artiștilor nu s-a încheiat decât în zori, dar la miezul nopții, când aceștia au stins lumânările din tortul ce a marcat trecerea în 2015, refrenul „Și-altă dată o s-o facem și mai lată” a fost cel mai fredonat, viitoarea petrecere anunțându-se de pe acum una cu mulți participanți și, obligatoriu, cu la fel de multă voie bună.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: