Secretul pentru cea mai bună zacuscă

A venit vremea să punem deja borcanele cu zacuscă în cămară, pentru la iarnă. Toate gospodinele ştiu că o zacuscă bună şi care nu mucegăieşte niciodată este cea în care au fost folosite numai legume şi ulei de cea mai bună calitate. 

Ingrediente: 5 kg vinete;  3 kg gogoşari;  2 kg ceapă;  1 litru de ulei;  1 litru de bulion sau 1 kg de roşii date prin maşina de roşii;  5-7 foi de dafin; piper şi sare după gust. 

Vinetele şi gogoşarii se coc, se curăţă de coajă, se lasă să se scurgă într-o strecurătoare, apoi se trec pe rând prin maşina de tocat. Ceapa, tocată mărunt, se căleşte foarte puţin în ulei, până devine uşor aurie. Se adaugă peste ceapă gogoşarii şi se lasă în continuare să se călească împreună cu ceapa, la foc domol, amestecându-se din 5 în 5 minute. După 15 minute se adaugă vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul şi se lasă să fiarbă toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecându-se des, iar spre sfârşit chiar încontinuu. Trebuie să scadă şi să se îngroaşe. Se va folosi o cratiţă în care preparatul să nu se prindă de fundul vasului. Zacusca este gata când uleiul se ridică la suprafaţă. Poftă bună!

Vizualizări: 2,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: