Un jandarm gorjean a îmbrăcat sutana de preot

Jandarmul gorjean Iustinian Cotojman a devenit preot. A fost hirotonit în treapta preoţiei duminică, 25 februarie, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova. La eveniment au luat parte familia şi colegii de serviciu.

Iustinian Cotojman are 41 de ani, este originar din Roşia de Amaradia, dar locuieşte în Târgu Jiu. Este căsătorit şi are doi copii minori, o fetiţă şi un băieţel. Lucrează în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din anul 2006 şi a finalizat recent studiile Facultăţii de Teologie la Craiova. Duminică a fost hirotonit în treapta preoţiei. „Slujba arhierească de hirotonie a fost săvârşită de către Î.P.S. dr. Irineu Popa – Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. La acest sfânt eveniment au fost prezenţi un sobor de preoţi, familia preotului hirotonit, colegi jandarmi din Târgu Jiu şi numeroşi credincioşi”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.  

Iustinian Cotojman a vorbit despre alegerea pe care a făcut-o. „Provin dintr-o familie de oameni simpli. Sunt al nouălea copil al părinţilor mei şi am plecat de undeva de jos şi nu doresc să ajung undeva mai sus, dar doresc pentru liniştea mea sufletească să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate ce mi le-a orânduit până în prezent. Rămân jandarm în continuare. Pentru mine, Jandarmeria este o instituţie foarte importantă pe care o respect din tot sufletul meu, inclusiv ţinuta militară care din totdeauna mi-a plăcut şi am păstrat-o cu sfinţenie, la fel cum o să păstrez şi veşmintele preoţeşti”, a declarat Iustinian Cotojman.

Acesta îşi va continua activitatea de jandarm. Va ţine slujbe la Paraclisul cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: