Ședințele de Consiliu Local, online și după pandemie

Legătura cu aleșii locali din municipiul Târgu Jiu se va ține tot în mediul online. Primarul orașului, Marcel Romanescu, spune că a decis ca ședințele de Consiliu Local să se desfășoare tot în fața tabletelor sau calculatoarelor, cel puțin în perioada următoare.  

Chiar dacă restricțiile impuse de pandemia Covid-19 au fost ridicate, edilul nu se gândește momentan să revină la ședințele în plen.

”Comunicarea online este mult mai eficientă și am văzut că funcționează bine”, este de părere Romanescu. De asemenea, primarul consideră că aleșii locali nu mai trebuie să se deplaseze la primărie, acesta fiind unul dintre avantaje.

”Pe moment, se vor desfășura tot online, așa cum s-au desfășurat și până acum. Încă mai avem cazuri de infectare cu acest virus. Ulterior voi cere părerea consilierilor locali și vom vedea exact cum vom proceda. Sunt deschis la oricare dintre cele două variante. Am văzut că funcționează foarte bine și deja lucrurile au mers bine în acest sistem online. Dacă majoritatea dintre consilierii locali își doresc ca ședințele de Consiliu Local să le facem fizic, nu va fi o problemă. Este un mare avantaj cu aceste ședințe în online. Fiecare consilier poate intra pe tabletă din locația unde se află în acel moment. Pot face prezența fără să se mai deplaseze în sala de Consiliu. Decizia îmi aparține pentru că așa spune legea. Primarul stabilește data, locația și modalitatea de desfășurare a acestor ședințe, dar nu o să iau o decizie de unul singur”, a spus Marcel Romanescu.  

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: