Când trebuie recoltată sfecla roșie

Sfecla roșie este o legumă cu numeroase proprietăți benefice și este folosită în bucătărie dar și pentru murăturile de iarnă. Mulți gospodari preferă să o crească în grădină și să o recolteze toamna târziu.

Majoritatea sfeclelor sunt gata la aproximativ 55 până la 70 de zile după plantare, în funcție de soiul pe care îl cultivați. Verificați pachetul de semințe pentru zilele până la maturitate și apoi începeți să vă verificați sfecla la începutul ferestrei de recoltare. Sfecla poate fi cultivata pe tot parcursul sezonului de grădinărit și poate fi recoltată atât vara cât și toamna târziu.

Curățați zona de sol din jurul bazei la una sau două dintre plantele de sfeclă. Cea mai bună sfeclă tinde să fie de culoare închisă, suculentă și fermă,  și cu o suprafață netedă. Dacă puteți vedea un centimetru sau doi ieșind deasupra solului, este sigur că sunt gata de recoltat!

Fără a smulge planta, luați două degete și faceți un cerc în jurul bazei plantei de sfeclă. Dacă sfecla este suficient de largă și de mare pentru preferințele dvs., trageți de frunzele superioare ale plantei de sfeclă și smulgeți-o încet.

În general, cel mai bine este să culegeți legumele din grădină puțin mai mici decât le-ați găsi la magazin. Soiurile de grădină  sunt diferite de soiurile de magazin.

Rădăcinile de sfeclă care au fost lăsate în pământ prea mult timp tind să devină dure, dar asta nu înseamnă că sfecla nu poate fi folosită. Se poate folosi murată sau sau coaceți-o  în cuptor.

Vizualizări: 4,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: