Primăria vrea din nou bani pentru campusul din Bârsești

Primăria Târgu Jiu face demersuri să finalizeze campusul școlar din Bârsești. Municipalitatea a anunțat că a solicitat bani de la Compania Națională de Investiții. Are nevoie de 11 milioane de lei pentru a termina construcțiile începute în urmă cu mai bine de un deceniu.

În curtea Liceului Tehnologic din Bârsești ar fi trebuit să fie gata de mulți ani un internat, garsoniere pentru profesori, o sală de sport și o cantină. „Lucrările au fost demarate în anul 2008. Proiectul făcea parte dintr-o strategie a Ministerului Educației. În momentul de față, lucrările au fost sistate din lipsă de finanțare. Am mai încercat să obținem și fonduri europene să finalizăm lucrarea”, a explicat Raul Chiriac, directorul de investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

De mai bine de 10 milioane ar mai fi nevoie ca lucrările la campus să fie gata. Noi am făcut un calcul estimativ. „Ar mai fi nevoie de aproximativ 11 milioane de lei. Am solicitat fonduri Companiei Naționale de Investiții, vom cuprinde și noi în bugetul de anul acesta o parte din aceste cheltuieli și sperăm să ducem la capăt acest proiect”, a mai adăugat Chiriac.

Peste 800 de elevi învață la liceul din Bârsești. Lucrările deja efectuate încep să se degradeze. Clădirea în care s-au început lucrările la garsonierele profesorilor nu are acoperiș, așa că apa a început să se infiltreze. „Începe să se distrugă și e păcat de bani. S-au tot perindat firme pe aici și nimeni nu a făcut nimic. Se degradează tot. Am văzut niște centrale, sunt sub cerul liber, în ploaie, de 10 ani. Cum să mai fie alea funcționale?”, s-a întrebat un localnic. „Nu cred că vor fi gata prea curând. Ar fi bine pentru copii și profesori să și termine lucrările ca să nu rămână ca la muzeu, cu ruinele astea în curte”, a adăugat un alt localnic.

Galerie foto




Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: