Șefa ICCJ, discurs devastator despre impostorul care își zice reformator

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a avut un discurs la prezentarea raportului de activitate al Parchetului General, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Tarcea a vorbit despre realitățile zilelor noastre, cu impostorii care susțin că reformează justiția. Nu a dat nume, spunând doar că împărtășește un vis urât pe care l-a avut.

"Am avut un vis. M-am întâlnit cu impostorul, dar el nu se numea așa, ci reformatorul. El este cel care știe că, dacă ar fi urmat regulile, nu i s-ar fi cuvenit niciodată bunurile și pozițiile de care beneficiază", a spus Tarcea. "În visul meu este vorba despre impostorul ticălos. El urăște oamenii corecți. Ce era impostorul meu? Cel care lupta pentru dreptate, pentru dreptatea lui. El nu o să privească în ochi niciodată pe cel călcat în picioare, chiar dacă acela nu este un om, ci un sistem", a adăugat șefa ICCJ.

Cristina Tarcea a descris acest impostor, care aproape că a distrus justiția din România: "Ce mai este impostorul din visul meu? Cel care poartă dubla măsură. Principiile sunt foarte corecte când este vorba despre interesele lui. Impostorul are abilitatea de a linguși, de a flata, mai ales cand are nevoie de tine. (...) Impostorul din visul meu nu ar fi fost atât de important dacă nu îl avea în preajmă pe impostorul păianjen, care se înmulțește".

Cel mai trist este, spune Tarcea, că uneori astfel de vise devin realitate. "Eu nu m-am întâlnit niciodată cu impostorul și nu m-am lovit niciodată cu impostura. Sau poate ca da? Se întâmplă uneori ca visele, poate chiar si cele mai urâte, să devină realitate", a concluzionat șefa ICCJ. (A.M.)

Vizualizări: 5,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: