Tudor scapă de o amendă luată pentru neîntreținerea drumurilor

Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu, condusă de Ion Tudor, a reușit să înlocuiască o amendă de aproape 8.000 de lei cu un avertisment, însă interesant este că sancțiunea era pentru... neîntreținerea drumurilor publice.

Amenda a încasat-o în martie 2018 și a fost aplicată de polițiștii din Novaci, după un accident în care au fost implicate trei mașini. Polițistul a constatat că accidentul a fost generat de polei și a susținut că angajații de la Drumuri nu şi-au făcut treaba.

Procesul a fost înregistrat pe rolul instanţei din Novaci, iar în motivarea plângerii, Secţia de Drumuri Târgu Jiu, condusă de Ion Tudor, arată că în data de 8 martie 2018, la orele 7:45, un agent de politie din cadrul Poliţiei Novaci a constatat că administratorul drumului nu a luat măsurile de întreţinere a drumului pe timp de iarnă pe DN 67, drept pentru care a sancţionat instituţia. Agentul de poliţie susţine că nu se acţionase cu autovehicule de deszăpezire pentru înlăturarea poleiului depus pe carosabil, ceea ce a dus la provocarea unui accident soldat cu pagube materiale.

După contactarea secției de drumuri de către polițist, a fost dispusă o verificare pe sectorul de drum Scoarţa - Polovragi și s-a constatat că drumul era curat şi uscat, excepţie făcând zona DN 67 km 121+260, unde începuse să curgă apa de pe şanţul drumului comunal ce aparţinea Primăriei Bumbeşti Piţic, traversând drumul naţional. Astfel, Drumurile Naționale susțin că amenda a fost dată fără motiv.

Au mai explicat și că drumul ce aparţine de Primăria Bumbeşti Piţic este recent reabilitat şi şanţurile de scurgere aflate de o parte şi de alta a drumului erau colmatate la unirea cu şanţul drumului naţional, iar apa rezultată din topirea zăpezii şi care venea din amonte traversa carosabilul drumului naţional.

Mai departe, a fost contactat primarul localităţii, care a venit la faţa locului cu un utilaj cu cupă pentru a efectua decolmatarea, care, spun cei de la Drumuri, aveau responsabilitatea întreţinerii șanţurilor și a rigolelor.

Instanţa a admis, în parte, plângerea formulată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA prin Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, dispunând înlocuirea amenzii cu avertisment. Decizia nu este definitivă.

Vizualizări: 776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: