Şefi PSD de deconcentrate, (re)instalaţi în funcţii doar de dragul lui Ponta

Mai mulţi şefi de instituţii deconcentrate au fost instalaţi oficial în funcţie la sfârşitul săptămânii tecute, la ceremonie fiind prezent ministrul Victor Ponta. Ceremonia a avut loc în ciuda faptului că noii şefi îşi preluaseră deja atribuţiunile de câteva zile.  
 Noii directori au fost adunaţi la sfârşitul săptămânii trecute la o întâlnire la care au fost prezenţi doar membri ai PSD Gorj, aliaţii de la PDL nefiind reprezentaţi nici măcar de subprefecţii care au aparţinut acestui partid. Despre o eventuală festivitate de instalare în posturi şi a directorilor PDL nu s-a pomenit nimic, impresia după evenimentul de la Prefectură fiind aceia că PSD se crede singur în fruntea judeţului şi, eventual, are nevoie de democrat-liberali doar pentru a mai da vina pe cineva atunci când lucrurile sunt duse într-o direcţie greşită. Şefii instalaţi în posturi sunt în subordinea Ministerului Muncii, Ponta citind cu această ocazie ordinele de numire a lor în funcţie. 
 Astfel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va fi condus de Traian Pătrăşcoiu, care îi va avea ca adjuncţi pe Vasile Râbu şi Alexandru Căruntu. Agenţia de Prestaţii Sociale îl are ca director pe Alin Văcaru, un colaborator apropiat al lui Ponta, în timp ce Direcţia Muncii va fi condusă de Clara Stănoiu. Rodica Ghimiş a fost menţinută la Casa de Pensii, adjunctele sale fiind Ioana Talău şi Mariana Udroiu. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă îl are ca director pe Ion Ciochină şi ca adjunct pe Ion Cotruna, în timp ce fostul director Ion Tîrlea a rămas director economic. Fostul şef de la şomaj nu a participat la şedinţa de instalare a noului său şef, neştiindu-se clar dacă Tîrlea a fost sau nu invitat acolo.
 La ceremonie a mai fost prezent şi Teodor Popescu, cel care va conduce Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, dar şi Mihaela Răducan, şefa reconfirmată de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Directorii PSD prezenţi la ceremonie s-au felicitat între ei, şi-au urat succes şi, în cele din urmă, au uitat să mai desfacă sticlele de şampanie pregătite pentru acest eveniment, jurnaliştii fiind cei care le-au atras atenţia că lipseşte ceva din programul anunţat iniţial.

 Predecesorii, aruncaţi ca o măsea stricată

 De regulă, la astfel de festivităţi le mai sunt aduse mulţumiri predecesorilor, mai ales că au fost schimbaţi aşa, pe nepusă masă, dar, la ceremonia de sâmbătă vorbele de laudă nu au fost rostite de cei de la PSD decât la adresa propriilor colegi. S-au lăudat ei pe ei, despre felul în care au fost promovaţi noii directori vorbindu-se mai puţin. Până şi liberalul Dan Ilie Morega a avut deminitatea să-i mulţumească săptămâna trecută pedelistului Vasile Picioruşi pentru felul în care a condus Direcţia Muncii. Pentru mai marii PSD Gorj un astfel de director pare că nici nu a existat, zburarea sa din funcţie putând fi pusă şi pe seama clinciurilor pe care acesta le avea iarna cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu sau ai altor primării din judeţ, conduse de social-democraţi pe care îi acuza de interes insuficient în acordarea unor ajutoare sociale către nevoiaşii din localităţile respective.
 Toţi directorii care au participat la ceremonie s-au angajat în faţa conducătorilor de partid şi de stat, ca pe vremuri, că vor face tot ceea ce pot în noile funcţii, cuvintele de ordine fiind acelea că "voi încerca să nu dezamăgesc", semn că problemele sunt şi multe şi greu de rezolvat atunci când fondurile sunt puţine. De altfel, Ponta a spus-o clar că noii şefi trebuie să se descurce cu bugetele mici pe care le au la dispoziţie, despre sume mai mari la dispoziţia acestora neputând fi vorba anul acesta. Una peste alta, directorii PSD din judeţ ştiu acum cine le este naşul, iar dacă nu o ştiau, au aflat-o cu ocazia (re)instalării în funcţie.


Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: