Petrescu se înfoaie la PSD Gorj şi cere posturi pentru conservatori

De săptămâni bune nu se mai aude nimic despre ei, şeful lor are o slujbă la Motru, îşi vede de-ale lui, iar despre ei, numai de bine, numai că, acum, pe la colţurile din sediul partidului nu se vorbeşte tocmai laudativ despre şeful organizaţiei. Aşa au ajuns conservatorii gorjeni, puţini, câţi or mai fi, să revendice şefia a două instituţii deconcentrate din judeţ, liderul filialei, fostul senator Ilie Petrescu declarând că PSD Gorj dă dovadă de "aroganţă" în relaţiile cu Partidul Conservator.  
 Ilie Petrescu a ieşit ieri la rampă după o lungă perioadă de tăcere autoimpusă. Fostul senator a organizat o conferinţă de presă ca pe vremuri şi şi-a spus păsurile, vorbele lui nepicând tocmai bine pentru "aliaţii" din PSD, aliaţi care la vizita lui Mircea Geoană au uitat aproape complet că, pe hârtie cel puţin, mai au după ei o remorcă numită PC. Liderul filialei judeţene cere nişte posturi de conducere şi afirmă că filiala are şi nominalizări făcute pentru instituţiile pe care le revendică, acesta spunând că şefia de la APIA Gorj şi Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate ar trebui să revină conservatorilor în baza împărţirii funcţiilor "pe ministere", aşa cum a solicitat PSD în negocierile cu PDL Gorj.
 "Ei se ţin la distanţă de noi, dar nu e problema Partidului Conservator. Să nu uite că 2009 e an greu, e an prezidenţial şi orice vot contează şi trebuie contabilizat bine. Experienţa PSD arată că în 2004 au pierdut preşedinţia tot datorită dispreţului şi aroganţei faţă de Partidul Conservator. Am simţit o deschidere mai mare dinspre cei de la PDL şi orice am discutat cu ei s-au ţinut de cuvânt, ceea ce nu fac şi cei de la PSD. Le atrag atenţia celor de la PSD să coboare cu picioarele pe pământ până nu e prea târziu", afirmă Petrescu. 
 Fostul senator nu prea spune nimic despre alegerile de duminica viitoare, dar face trimiteri la cele de toamna trecută, când a candidat pentru un post de deputat şi s-a simţit trădat de primarii PSD. De abia acum Petrescu spune că, de fapt, pe Colegiul 1 primarii PSD au făcut blat împotriva lui şi aşa a ajuns cine a ajuns să fie deputat în acel colegiu. În fond, ex-senatorul, se plânge de probleme din trecut şi repune pe tapet chestiunea funcţiilor pe care le-a promis colegilor lui de prin partid pentru că, după alegerile din 7 iunie, şi prin PC Gorj ar trebui organizate alegeri interne care, eventual, să-l legitimeze pe Petrescu în fruntea filialei. Ori, la un scor slab în campanie, cu zero posturi ocupate de conservatori, fără vechime în partid şi cu un trecut ce aminteşte de aluatul PRM din care Petrescu a clădit ca om politic, fostul senator trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a-şi convinge colegii să-l susţină la preşedinţia filialei. 

 PSD Gorj n-are ce să dea PC-ului

 Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, declară că deocamdată nu se pune problema promovării vreunui conservator pe funcţiile de conducere revendicate de Ilie Petrescu. Acesta declară că, atunci când au fost negocieri între cele două filiale, conservatorii au cerut posturi de conducere în spitale şi în eşaloanele inferioare ale unor instituţii deconcentrate, posturi care, între timp, au fost blocate de ordonanţa de urgenţă a Guvernului. "Domnul Petrescu ar trebui să se hotărască mai întâi la ce partid mai este pentru că acum un an era la PRM şi vota alături de cei de la PDL şi PNL, apoi a trecut la PC, acum aud că nici pe acolo nu ar mai fi. El le promite verzi şi uscate celor de la partid, e treaba dumnealui, cu noi nu a avut astfel de discuţii. De altfel, nici nu e vremea de a sta de vorbă, ci de a munci", spune Călinoiu.
 Florin Cârciumaru afirmă şi el ca preşedinte al PSD Gorj că nu are nicio înţelegere scrisă cu Petrescu în privinţa modului de împărţire a funcţiilor. "Sunt doar solicitări scrise venite din partea dumnealui, sunt vreo 2-3 parcă, dar să fi semnat ceva, să ne fi înţeles pe o problemă anume nu e cazul. Şi, oricum, oamenii puşi de noi sunt specialişti în acele domenii şi nu se pune problema schimbării lor. În rest, pentru conservatori vom vedea când se va trece la împărţirile prin teritoriu şi la eşaloanele inferioare din instituţii", afirmă social-democratul şef din judeţ.

 Petrescu – singurul director din PC

 Postul de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a fost ocupat de PSD Gorj încă din luna aprilie, atunci când funcţia era revendicată şi de PDL Gorj, democrat-liberalii renunţânt, în timp, să mai ceară eliberarea acesteia. Postul de conducere de la APIA Gorj a fost ocupat recent prin concurs de un reprezentant al PSD Gorj, conservatorii nerevendicând atunci funcţia respectivă. Singurul conservator care a primit o funcţie de conducere la nivel de judeţ în urma alegerilor de anul trecut este liderul filialei, Ilie Petrescu, fost senator PRM timp de două mandate. Acesta este director la Unitatea de Exploare şi Foraje Motru, unitate subordonată Societăţii Naţionale a Lignitului, Petrescu spunând că problemele cu care se confruntă la locul de muncă sunt "grave" şi influenţate negativ de situaţia din minerit şi energie.


Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: