Șefii Primăriei Motru au mers la Oradea să vadă uzina de termoficare

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a mers la Oradea alături de funcționari din primărie și consilieri locali, într-un schimb de experiență pe un program finanțat din bani europeni.

În anul 2013, Regia de termoficare din Oradea se afla în insolvență, așa cum este UATAA Motru din 2015 încoace. Doar că, după un an de insolvență, în 2014, autoritățile din Oradea au accesat fonduri europene și guvernamentale în valoare de 120 de milioane de euro.

“Situația în care se afla Regia de Termoficare Oradea în anul 2013 este similară cu situația actuală a UATAA Motru, diferența fiind aceea că regia din Oradea a ieșit din insolvență după un an de la demararea procedurii, pe când UATAA este în insolvență din 2015. La reușita salvării sistemului centralizat de termoficare, în Oradea, contribuie și beneficiarii acestui serviciu (cetățeni, instituții, agenți economici), gradul de încasare fiind de 99,75%”, arată Gigel Jianu, primarul din Motru.

Termoficare Oradea SA este unicul operator local care gestioneaza rețeaua de transport si distributie a energiei termice din Municipiul Oradea, iar în prezent peste 80 % din locuințe și instituții sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Galerie foto


Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: