Romanescu: Trebuie văzut exact cum vom putea să plătim aceste sume

Procesul dintre Pandurii Târgu Jiu şi primărie, care a avut termen miercuri, a rămas în pronunţare. Este posibil ca primăria Târgu Jiu să piardă şi acest proces la fel cum l-a pierdut pe cel referitor la finanţarea clubului Pandurii, iar în aceste condiţii primarul Marcel Romanescu spune că trebuie găsite modalităţi de plată a sumelor stabilite de instanţă.

Clubul Pandurii a acţionat din nou în instanţă Primăria Târgu Jiu pentru un al doilea proces. În primul proces referitor la contribuțiile neplătite din 2014, Pandurii a avut câştig de cauză, iar instanța a decis că vor trebui achitate 2 milioane de lei. În cel de-al doilea proces, care a avut termen miercuri, cei de la Pandurii solicită returnarea plăţilor efectuate pentru utilitățile de la stadion, care ar fi trebuit achitate de Primărie,  conform contractului de comodat semnat cu clubul Pandurii pentru folosinţa Stadionului Municipal, în acest al doilea proces fiind vorba de o sumă de 1,1 milioane.

Primarul Marcel Romanescu spune că aceste contracte, şi cel de asociere cu Pandurii, şi cel de comodat, s-au semnat înainte de a fi ales primar şi afirmă că acestea au dezavantajat Primăria: „Toate contractele care s-au făcut înainte de a ajunge eu primar, toate, din punctul meu de vedere, au avut o singură entitate care a fost dezavantajată, Primăria Municipiului Târgu Jiu. Cine şi-a luat anumite angajamente trebuia să le respecte la momentul acela. În momentul în care eu am ajuns primar, deja clubul era în insolvenţă şi nu mai putem să fac nici un fel de plată”.

Totuşi edilul speră ca juriştii săi din Primărie să demonstreze că s-au achitat datoriile din trecut de către UAT: „Vom vedea acum ce se va întâmpla, sunt mai multe procese pe rol, este şi acel proces cu cele 20 de miliarde de lei vechi pe care clubul Pandurii le solicită Primăriei Municipiului Târgu Jiu, din ce am înţeles s-a suspendat acea acţiune, acum văd că este încă o acţiune cu 11 miliarde de lei. Nu ştiu ce este, dar sper ca juriştii Primăriei Târgu Jiu să demonstreze că entitatea, mă refer aici la Unitatea Administrativ Teritorială, şi-a achitat datoriile în trecut”.

Indirect, primarul Romamescu cere găsirea de soluţii de plată dacă instanţa va obliga Primăria la plata acelor sume: „Vor mai fi procese, chiar dacă la un moment dat vom pierde aceste procese, este clar că trebuie văzut exact cum vom putea să plătim aceste sume, pe care instanţa s-ar putea să ne oblige să le achităm, pentru că în toate aceste procese apare Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, entiatea care este asociată în Clubul Sportiv Pandurii Lignitul”.

Edilul susţine că în nici un caz Consiliul Local nu ar putea face plăţi către orice altă entitate, deşi în trecut, fiind asociat la Pandurii, a plătit timp de foarte mulţi ani partea sa din asocierea la club. „S-a plecat greşit din start cu acel protocol de asociere, în acel protocol apare Consiliul Local şi cred că nici unde în ţară nu mai există într-o asociere Consiliul Local ca şi entiatate. Consiliul nu are patrimoniu şi, juridic, nu putea să facă parte dintr-o astfel de asociere, cel mult putea să facă parte UAT-ul ca Unitate Administrativ Teritorială care înglobează cele două structuri, Primăria şi Consiliul Local. UAT şi Primăria au buget, Consiliul Local nu a avut şi nu va avea, pe legile din România, un buget pe care să îl angajeze atunci când se asociază într-un astfel de parteneriat. Nu ştiu cine a dat această formă de organizare”.

Cu toate acestea plăţi s-au făcut la un moment dat către Pandurii, cu aprobarea Consiliului Local, de la Primăria Târgu Jiu. Şi tot Primăria Târgu Jiu este cea care s-a angajat la plata utilităţilor din baza sportivă de la Târgu Jiu pentru toate disciplinele sportive existente în acea perioadă. Dacă Pandurii va avea câştig de cauză, atunci şi alte entităţi sportive, în insolvenţă sau faliment, ar putea urma exemplul şi să ceară Primăriei Târgu Jiu să returneze plata utiliăţilor pe care acestea le-au achitat la un moment dat.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: