Șeful interimar al ANAF a lucrat la SRI

Daniel Diaconescu (44 ani), numit săptămâna trecută de premier în poziţia de vicepreşedinte ANAF, care va exercita temporar şi atribuţiile preşedintelui Fiscului, după demiterea lui Gelu Diaconu, şi-a început cariera la Automobile Dacia în 1995 şi a continuat la SRI din 1996, unde a stat opt ani.

Ca vicepreşedinte ANAF, Diaconescu va coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

El şi-a început cariera în octombrie 1995 la Automobile Dacia, ca inginer, ocupându-se de cercetare în domeniul fabricării şi explatării autoturismelor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Un an mai târziu a plecat la Serviciul Român de Informaţii (SRI), unde a stat până în octombrie 2004, fiind ofiţer la direcţia de combatere a criminalităţii transfrontaliere.

În intervalul octombrie 2004 - mai 2005, Diaconescu a lucrat la Autoritatea Naţională de Control, din subordinul Guvernului, pe postul de consilier la Direcţia Generală de coordonare a activităţilor de control în domeniul financiar şi vamal.

El a continuat cu o perioadă de patru ani, până în mai 2009, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă, aflat la Cancelaria Prim-ministrului, ca şef al Direcţiei Culegere şi Analiză Date.

Pentru scurte intervale, între mai-decembrie 2007 şi mai-decembrie 2009, el a ocupat un post de consilier personal la Ministerul Justiţiei, având activităţi de coordonare.

Din decembrie 2009 până săptămâna trecută, Diaconescu a condus Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din ANAF, unde s-a ocupat de managementul activităţii de colectare, analiză şi valorificare a informaţiilor fiscale, managementul riscului, al activităţilor circumscrise cooperării interinstituţionale, la nivel naţional. Totodată, a asigurat managementul monitorizării activităţilor derulate de instituţiile subordonate, precum şi pe cel al cooperării administrative în domeniul impozitelor/taxelor directe/indirecte.

Mediafax

Vizualizări: 1,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: