Șeful poliției poloneze s-a întors din Ucraina cu o bombă-cadou

Şeful poliţiei poloneze, Jaroslaw Szymczyk, a fost spitalizat pentru răni minore provocate de explozia unui cadou primit de la un înalt responsabil ucrainean, a anunţat joi Ministerul polonez de Interne, relatează AFP şi DPA.

"Ieri (miercuri - n.r.) a avut loc o explozie într-o cameră adiacentă biroului şefului poliţiei", potrivit unui comunicat oficial.

"Unul dintre cadourile pe care comandantul poliţiei le-a primit în timpul vizitei sale de lucru în Ucraina, pe 11 şi 12 decembrie, a explodat", adaugă acest text.

Jaroslaw Szymczyk s-a întâlnit cu responsabili din poliţie şi serviciile pentru situaţii de urgenţă ucrainene în cursul acestei vizite, iar "cadoul era de la unul dintre şefii serviciilor ucrainene", a precizat ministerul.

Comunicatul califică rănile şefului poliţiei drept "uşoare" şi indică faptul că acesta rămâne la spital sub observaţie.

Un angajat civil din sediul poliţiei naţionale a suferit şi el răni minore, dar care nu au necesitat spitalizarea.

"Partea poloneză a cerut părţii ucrainene să-i prezinte explicaţii", a mai indicat ministerul. Parchetul general din Polonia investighează incidentul.

La începutul lui decembrie, o serie de scrisori care conţineau materiale explozibile trimise în Spania şi posibil legate de conflictul din Ucraina au făcut titluri de primă pagină în presa spaniolă, notează DPA.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: