Reacția OMV după ce România a rămas în afara Schengen

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen, sperând ca decidenţii să ajungă în curând la o soluţie.

De altfel, OMV are un parteneriat cu cei de la Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea parcurilor fotovoltaice pe care compania s-a angajat să le facă prin programul de restructurare. 

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.

Vizualizări: 8,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: