Arestări la nivel înalt în Parlamentul Uniunii Europene din cauza CM din Qatar

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar a avut parte de o mulțime de scandaluri, chiar înainte de a începe. Acum, când se apropie de final un nou scandal a izbucnit în Parlamentul European unde este în plină derulare un scandal de corupție la cel mai înalt nivel.

Din cauza Cupei Mondiale din Qatar a izbucnit un scandal monstru de corupție în Parlamentul European unde s-au făcut mai multe arestări la nivel înalt, a informat ProSport. „Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, dar și alte trei persoane au fost arestate într-un scandal de corupție. Fostă prezentatoare TV în Grecia, Kaili a fost suspendată din partidul socialist și i-au fost imediat retrase atribuțiile, după ce aceasta a făcut o vizită toamna trecută în Qatar”, a scris sursa citată.

Procuratura belgiană a precizat că este vorba despre un caz de "corupție și spălare de bani, în cadrul unui grup infracțional organizat". Eva Kaili este acum în centrul unui scandal uriaș după ce, la domiciliul acesteia au fost găsite mai multe pungi cu bani fiind arstate patru persoane pentru „apartenenţă la o organizaţie criminală, spălare de bani şi corupţie”, a precizat Parchetul Federal într-un comunicat. Două persoane au fost eliberate de judecător dar Kaili nu a putut beneficia de imunitatea sa parlamentară, deoarece infracţiunea de care este acuzată a fost constatată „în flagrant delict”, a explicat aceeaşi sursă. Au fost confirmate de parchet și informaţiile din presă conform cărora Eva Kaili era în posesia unor „saci cu bani”, vineri seară, atunci când a fost arestată de poliţia belgiană.  „Se suspectează plata unor importante sume de bani sau oferirea unor cadouri semnificative unor terţi aflaţi într-o poziţie politică şi/sau strategică ce permite, în cadrul Parlamentului European, influenţarea deciziilor acestei instituţii", se subliniază în comunicatul parchetului.

Înainte de debutul Cupei Mondiale, în luna noiembrie, Eva Kaili a mers în Qatar, unde a salutat “reformele” pe care le-ar fi făcut această țară cu toate că, potrivit mai multor surse, sute de oameni și-au pierdut viața înainte de startul Cupei Mondiale lucrând pe șantierele stadioanelor pe care s-au disputat meciurile. „Qatarul este un lider în ceea ce privește drepturile muncitorilor”, a spus Kaili ulterior de la tribuna Parlamentului European, stârnind o reacție vehementă din partea mai multor europarlamentari.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: