Seismolog despre cutremurul din Gorj: "Zona este încă activă seismic"

Ne putem aștepta la alte cutremure! Informația a fost dezvăluită de specialiștii din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, care afirmă că zona județului Gorj este una încă activă din acest punct de vedere. 

Mihai Diaconescu, seismolog în cadrul Institutului de Fizică a Pământului a oferit explicații despre cutremurul care s-a produs, noaptea trecută, în zona Olteniei. 

"Nu e de mirare că s-a produs un nou cutremur de 4,2, pentru că mai sunt vreo 9 sau 10 produse anterior. Zona nord-vest Târgu Jiu nu s-a potolit. Din februarie și până acum s-au produs zilnic cutremure acolo, dar au fost de magnitudine mică și foarte mică.

Zona încă este încă activă seismic. Probabil că sunt în continuare supuse unui stres din spre Mediterană și va fi în continuare activă atât timp cât în zona Mediterană se produc cutremure. Cu toate acestea, la noi în țară există un trend descendent", a declarat Mihai Diaconescu seismolog la Institutul de Fizica Pământului, la Antena 3.

Vizualizări: 2,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: