Senator: Se dorește o destructurare a CE Oltenia, nu restructurare

”Se dorește o destructurare a Complexului Energetic Oltenia, nu o restructurare!” Este declarația senatorului PSD Gorj, Cristinel Rujan. Acesta spune că România va înregistra un deficit mare de energie electrică, mai ales în perioadele de ger extrem, dar și de caniculă.

Rujan spune că, prin destructurare, independența energetică se pierde, mai ales dacă nu vor avea loc investiții din planul de restructurare a companiei energetice de la Gorj.

”România va înregistra un deficit de energie electrică în perioadele de caniculă, dar și de ger extrem. Se va apela la importuri de pe alte piețe, dar întrebarea este dacă va fi energie și care va fi prețul acesteia. Practic, nu se dorește o restructurare a CE Oltenia, ci o destructurare. Acest lucru înseamnă dependență energetică și nu independență energetică, mai ales în condițiile în care nu vor fi realizate investițiile din planul de restructurare a companiei. Așadar, nu se cunoaște momentul în care vor începe investițiile la CE Oltenia”, a spus Rujan în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD din Târgu Jiu.

Tot acesta spune faptul că o astfel de incertitudine nu face bine companiei sau altor parteneri de afaceri. ”Această stare de incertitudine nu face bine companiei, dar nici partenerilor de afaceri. Este nevoie de predictibilitate la nivelul CE Oltenia. E un domeniu strategic în care nu merge cu improvizații și cu schimbări de la o zi la alta”, a mai declarat Rujan.

Vizualizări: 5,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: