Senatorul Rujan, despre pensionarea minerilor: Ar trebui emisă o OUG

Problemele legate de aplicarea legii pentru pensionarea minerilor și energeticienilor ar putea fi rezolvate cu ajutorul unei ordonanțe de guvern. Acest lucru este susținut de senatorul social-democrat, Cristinel Rujan. Minerii și energeticienii au început deja să își depună dosarele de pensionare, însă au o incertitudine că vor putea ieși la pensie de luna viitoare.

Senatorul a declarat faptul că le-a cerut celor aflați la guvernare să emită o ordonanță de guvern prin care să fie eliminate toate neclaritățile legate de legea pensionării din minerit și energie, iar salariații de la CE Oltenia să fie liniștiți.

”Vedem interpretarea Casei Naționale de Pensii că această lege nu se poate aplica pentru cei care au lucrat și vor să beneficieze de acum. Cu alte cuvinte, în interpretarea CNP, oamenii ar trebui să lucreze de acum înainte încă 25 de ani și abia atunci se vor putea alinia. Ar fi bine să emită o Ordonanță de Urgență și să îndrepte acest text legal sau să-l completeze cu o dispoziție  care să faciliteze accesul la dispozițiile acestei legi celor interesați de efectul acestui act normativ”, a spus Cristinel Rujan, la Radio Infinit.

Salariații CE Oltenia care au depus cererile de pensionare la Dolj și Mehedinți susțin pe paginile de socializare că li s-a transmis să se aștepte la decizii de respingere.

Vizualizări: 7,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: