Șerban Nicolae: omul, mecanicul, șoferul, avocatul, hoțul

Știu că e complicat când sunteți cu hârtia în mână, dar data viitoare când aveți acces la Google bateți acolo, vă rog, „șoferul lui Cătălin Voicu”. O să găsiți poze frumoase cu „falcă-n vânt” Șerban Nicolae, venit cuminte la volanul limuzinei care l-a ridicat pe Jabba the Hoț de la penitenciar, la ieșire. Înainte de Voicu, Nicolae îi conducea mașina lui Ion Iliescu, ceea ce arată că omul chiar e pe o pantă morală descendentă. Și asta e ceva, pentru că e foarte greu să găsești pe cineva mai jos, ca moralitate, decât Iliescu. Cu atât mai mult cu cât, înainte să fie slugă la criminali și la interlopi, Șerban Nicolae chiar avusese o meserie onorabilă: muncitor la Mecanica Fină. E drept, a fost suficient de inspirat să intre în FSN încă din 1990, semn că marii jegoși de astăzi sunt micii oportuniști de ieri.

Invitat de seamă la Antena 3, pentru că, deși e la fel de ticălos precum Codrin Ștefănescu, e genul care reușește totuși să și articuleze două-trei idei, Șerban Nicolae este și șoferul și bodyguard-ul unui concept: conceptul de luptă anti-justiție. Avocat de real insucces la bază, acest vierme a declarat, de-a lungul timpului: „Faptele săvârșite prin acte de corupție nu se justifică ca (nota redacției: da, cacofonia e a lui, dar la el în gură sună bine) fiind acte de pericol concret pentru ordinea publică”.

Acum, din noua sa calitate de președinte al Comisiei Juridice din Senat, șoferul Șerban, zis și „bă, Șerbane, încă o cafea, am zis!”, propune o modificare a Codului Penal similară cu aceea care s-a încercat cu ocazia celebrei ordonanțe. Atâta îl duce capul pe Șerban Nicolae, prezent la ciolan și la furat încă din 1990: democrația la el e atunci când țin în sărăcie niște oameni care îi votează pentru o bucată de pâine aruncată pe jos, după care ei, odată votați, pot să facă absolut ce vor după ce ajung la putere. Să-l înțelegem și pe el. După 27 de ani de furat, e greu să se mai obișnuiască omul cu altceva. Și cam târziu să-și schimbe meseria. Acea modificare a Codului Penal este, pentru mulți pesediști care sunt branșați definitiv la banii statului, inclusiv pentru Șerban Nicolae, unica speranță de menținere sau chiar sporire a nivelului de viață. Acesta este motivul pentru care mișeii nu vor renunța NICIODATĂ, odată primul pas făcut, la acele modificări.

Și acesta este și motivul pentru care trebuie înlocuiți urgent. Da, chiar înaintea acestor patru ani, fie ei și câștigați democratic, în această democrație cu accente africane. Data viitoare când ieșiți în stradă, așadar, nu ascultați de molâul de Iohannis: cereți anticipate cu orice preț!

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: