Service auto, amendat pentru că ține salariatul peste program

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, în perioada 13.01-23.01.2020, 105 controale în domeniile relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, 21 de angajatori au fost sancţionaţi, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 50.500 de lei, 15 avertismente şi dispuse 110 măsuri de remediere.

Cea mai mare amendă aplicată în perioada amintită, 10.000 de lei, a fost dispusă în cazul unui angajator din comuna Leleşti, cu domeniu de activitate service auto, care folosea în activitate o persoană în afara programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parţial.

„Nerespectarea timpului şi programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracţiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată, motiv pentru care angajatorii care optează pentru astfel de contracte trebuie să acorde foarte multă atenţie tuturor condiţiilor care trebuie îndeplinite în cazul acestui gen de contract”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 10,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: