Prima reacție a lui Sorin Boza după revocare

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis luni să-l înlocuiască pe Sorin Boza cu Daniel Burlan. Boza va rămâne însă membru în Directoratul companiei energetice, iar Daniel Burlan îi va lua locul ca președinte al Directoratului.

Întrebat despre aceste schimbări, Sorin Boza a declarat luni seara că nu i-a fost adus la cunoștință acest lucru. Cu toate acestea, susține că și-a dorit o perioadă mai puțin intensă după mai bine de trei ani în care a condus compania energetică.

Și din postura de membru al Directoratului, Sorin Boza a adăugat că va avea destul de multe responsabilități. “Doar ce am terminat prima zi a comitetului executiv al Euracoal și până acum nimeni nu m-a informat de vreo decizie luată in acest sens. Directoratul este alcătuit din oameni buni și toți cei patru colegi au capabilitatea să conducă această companie. Decizia o respectăm, nu o comentăm. După trei ani și câteva luni de tras la maximum chiar îmi doresc o perioadă cu intensitate mai mică, chiar dacă și din postura de membru de Directorat sunt multe de făcut”, a fost reacția lui Sorin Boza.

Sorin Boza a fost instalat în fruntea Directoratului în decembrie 2016. Schimbarea lui a fost confirmată la un post de televiziune de Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO. „Unul dintre motivele revocării din funcția de președinte al Directoratului a venit în urma analizei raportului corpului de control al premierului, cu privire la selecția lui Sorin Boza. Raportul a constatat că această numire nu a fost în conformitate cu prevederile legale, cu Ordonanța nr. 109. Referitor la cel de-al doilea raport, cel al corpului de control al ministrului Energiei, am lăsat dispoziție să fie puse în aplicare măsurile prevăzute în raport”, a declarat Mărculescu.

Vizualizări: 8,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: