Servicii de preconcediere la CE Oltenia. Când şi unde!

Cei 200 de disponibilizaţi ai CE Oltenia vor beneficia de servicii de preconcediere, oferite de specialiştii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Discuţiile vor avea loc vineri, 8 iunie, în zonele unde compania energetică desfăşoară activitate. Astfel, personalul concediat colectiv va afla ce posturi sunt vacante la nivel de judeţ, dar şi ce cursuri de calificare pot urma în condiţiile în care vor dori să muncească în alt domeniu.  

Şedinţele în care personalul disponibilizat va beneficia de servicii de preconcediere se vor desfăşura în paralel în toate zonele, vineri, de la ora 10. La Mătăsari, serviciile de preconcediere vor fi acordate la sediul Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni. La Rovinari, şedinţa va avea loc la cantina termocentralei. Acolo va participa şi personalul concediat colectiv de la Termocentrala Turceni. La Motru, discuţiile se vor purta la Casa de Cultură, iar la Târgu Jiu, pentru personalul care pleacă de la sediul principal al CE Oltenia şi fosta Sucursală Divizia Minieră, aceste servicii de preconcediere vor fi acordate la sediul AJOFM Gorj.

„Le spunem documentele cu care trebuie să se prezinte, programele de formare profesională pe care pot să le acceseze, locurile de muncă vacante, să vedem ce cursuri ar vrea ei să facă, locurile de muncă în străinătate. Şi orice altă informaţie. Vor putea pune întrebări, dacă au vreo nelămurire”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Salariaţii CE Oltenia, concediaţi colectiv, sunt în perioada de preaviz. Plecările din societate vor avea loc începând cu data de 15 iunie. Zona cu cele mai multe disponibilizări este Rovinari, cu peste 60 de persoane. Concediaţii CE Oltenia pleacă acasă cu 4 salarii compensatorii, dar beneficiază şi de şomaj şi venit de completare pe o perioadă de 2 ani.

Vizualizări: 2,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: