A început sezonul de via ferrata în Baia de Fier

Adrenalină de primăvară! A început sezonul de via ferrata în Cheile Galbenului, din Baia de Fier. Zeci de turiști au umplut stâncile din apropierea Peșterii Muierilor. În zonă sunt peste 20 de trasee de via ferrata, unele dintre cele mai spectaculoase din România. 

Mai mulți tineri dornici de adrenalină au luat cu asalt stâncile din Baia de Fier. Au pornit pe traseele de via ferrata. Vremea a fost de partea lor. Stâncile au fost perfecte pentru drumeții de neuitat. Câțiva cercetași au pornit spre vârful muntelui. Unii dintre ei și-au învins teama de înălțime. 

"Sunt prima dată pe acest traseu. Este spectaculos. Mi-a plăcut foarte mult. Am avut emoții, teamă de înălțime, dar cred că mi le-am învins", a spus o tânără. "Este foarte plăcută experiența mai ales când ajungi în vârf și admiri peisajul. Mi-a fost teamă, dar a dispărut rapid", a spus un alt tânăr. 

În total, în Cheile Galbenului sunt amenajate 21 de trasee. Cei de la White Wolf, care au grijă ca acestea să fie sigure pentru turiști, au în plan să mai amenajeze câteva drumuri de fier pe munte. 

"Avem parte de soare, de vreme bună. Stânca este curată şi uscată, traseele sunt deja verificate. Turiştii n-au întârziat să apară si odată ce va începe perioada vacanțelor se vor umple stâncile de turiști, cu siguranță. În Cheile Galbenului, sunt 21 de trasee active în momentul acesta şi sperăm să urcăm la 30", a spus Gabriel Dan Chiriac, directorul clubului montan White Wolf. 

Traseele de via ferrata pot fi parcurse gratuit. Este însă obligatoriu echipamentul de protecție.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: