Sute de noi slujbe în Gorj. Primărie fără asistaţi social!

Investiţia făcută de firma Leoni la Bumbeşti Jiu, într-o fabrică de componente auto, a generat cel puţin 500 de locuri de muncă noi până acum, dar a lăsat şi primăria oraşului fără beneficiari de ajutor social. Poate părea mai greu de crezut, dar edilul Constantin Bobaru spune că din cei peste 200 de beneficiari pe care îi avea până în urmă cu câteva luni, acum mai are în plată doar 12 persoane care chiar sunt în situaţia de a nu putea lucra.

Fabrica de la Bumbeşti Jiu a fost inaugurată oficial miercuri, ea fiind amenajată în halele din Parcul Industrial folosite anterior de Pirelli. Italienii s-au retras însă din zonă şi spaţiul a fost preluat de Leoni, nemţii creând aici 500 de locuri la acest moment şi încă 150 până la sfârşitul anului, alte 150 fiind programate pentru anul viitor.

Personalul care lucrează aici şi care a fost prezentat miercuri e format în mare parte din tineri care au renunţat la visul de a pleca în străinătate în căutarea unui trai mai bun. Angajatorii nemţi i-au asigurat că vor avea aici un pachet salarial bazat pe performanţele fiecăruia, care include şi bonusuri oferite de realizările de zi cu zi.

Ralf Singmann, şeful Leoni pe Europa, a fost prezent miercuri la Bumbeşti Jiu, iar şefa pe România a companiei, Lidia Ţonea, a fost gazda inaugurării. Printre prezentările oficiale şi mulţumirile sincere aduse politicienilor din fruntea judeţului pentru contribuţia pe care au avut-o la materializarea acestui proiect, Ţonea a mărturisit, neoficial, că preferă să vină la investiţia de la Bumbeşti Jiu prin Novaci, decât prin Târgu Jiu, unde GPS-ul a „rătăcit-o” în încercarea de a-i da un traseu simplu. Acum, şefa multinaţionalei ştie însă drumul spre Bumbeşti Jiu şi vine destul de des aici, biroul său fiind la Piteşti, oraş în care Leoni şi-a stabilit baza centrală. Asta şi pentru că aici se fabrică modelele Dacia pentru care Leoni furnizează cablaje auto de cea mai bună calitate, compania lucrând şi cu alte firme din domeniul industriei auto.

La ceremonia de inaugurare au luat cuvântul prefectul Ciprian Florescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, acesta adresându-i mulţumiri la scenă deschisă lui Ion Călinoiu pentru că în urmă cu doi ani s-a implicat în demararea acestui proiect. Fostul preşedinte a participat şi el la ceremonia de inaugurare şi a primit mulţumiri inclusiv de la primarul liberal Constantin Bobaru, care şi-a amintit că a stat o noapte întreagă cu Călinoiu, în urmă cu doi ani, pentru a găsi soluţia cea mai bună care să îi convingă pe cei de la Leoni să investească la Bumbeşti Jiu pe amplasamentul celor de la Pirelli. Acum, primarul e fericit că are o asemenea investiţie în localitate pentru că, printre altele, a redus aproape la zero numărul beneficiarilor de ajutoare sociale. În plus, spune edilul, veniturile pe care le va obţine la bugetul local de pe urma aceste investiţii vor compensa o mare parte din pierderile generate de mutarea de la 1 ianuarie a contribuţiilor de la angajator la angajat. Primarul spune că ar mai fi nevoie de câteva sute de locuri de muncă pentru a elimina complet pierderile respective, iar Leoni promite că până la finalul lui 2019 în fabrica de la Bumbeşti Jiu vor lucra circa 800 de gorjeni. Compania germană are 17.000 de angajaţi în România şi deţine fabrici la Arad, Bistriţa, Piteşti şi „sateliţi” la Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 6,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: