Sesiune specială pentru Evaluarea Națională. Ce recomandă șefa ISJ Gorj!

Emoțiile examenelor sunt tot mai intense, iar mii de elevi din Gorj se pregătesc pentru a susține cele mai importante probe din viața lor. Nu doar liceenii vor avea emoții, ci și elevii de clasa a VIII-a. La nivelul județului Gorj s-au înscris peste 2.000 de copii pentru a susține Evaluarea Națională.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că vor fi 73 de centre de examinare și două de evaluare. Prima probă la Evaluarea Națională va avea loc pe data de 22 iunie. De asemenea, va exista și o sesiune specială.

”A avut loc în sistem online o instruire cu directorii unităților de învățământ care vor susține Evaluarea Națională în perioada 22-24 iunie. Pe data de 22 iunie va fi prima probă la Limba și Literatura Română. Vor fi 73 de centre de examinare în Gorj și două de evaluare”, a spus Constantinescu.  

Elevii care prezintă o stare febrilă sau sunt infectați cu noul coronavirus pot merge la medicul de familie pentru a lua o adeverință medicală, iar aceștia vor susține examenul la o săptămână distanță de probele inițiale. ”Vom avea și o sesiune specială pe data de 5 și 6 iulie. Rezultatele se vor afișa pe data de 9 iulie, iar cele finale de după contestații pe data de 12 iulie”, a spus Constantinescu.

Șefa ISJ Gorj face un apel către medicii de familie. Constantinescu îi roagă să nu elibereze adeverințe medicale, decât în cazul în care absolventul chiar este bolnav.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: