Caravana mobilă de la DSP, pusă degeaba pe drumuri

Anunțată cu surle și trâmbițe de aproape toți primarii din Gorj, campania prin care se dorește vaccinarea persoanelor care nu au cum să ajungă în centrele de imunizare merge în ritm de melc. Așa se face că, vineri, personalul medical care a pornit să vaccineze oameni care nu se pot deplasa au avut neplăcuta surpriză să constate că aceștia nu au mai dorit acest lucru deși au cerut să fie vaccinați la domiciliu.

Din circa 140 de persoane programate să fie vaccinate, vineri, una singură a mai vrut să fie imunizată. După ce au văzut că nimeni nu mai vrea să primească serul anti-coronavirus, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au plecat în altă localitate. Localitățile programate, vineri, au fost: Stănești, Târgu Jiu, Runcu și Schela.

La Peștișani, au fost imunizate aproximativ 30 de persoane nedeplasabile care au solicitat ajutorul autorităților. „Prefectura a solicitat lista cu persoanele doritoare către toate primăriile. Noi avem listele, dar astăzi (n.r. vineri), nu au vaccinat decât o persoană. Am rămas surprinși. Am avut 148 de persoane pe listă, din împrejurimi, dar doar una singură a mai dorit să se vaccineze. Nu știm de ce. A fost solicitată caravana pentru aceste persoane nedeplasabile, dar când au ajuns colegii, nu au mai vrut să se vaccineze”, a spus directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian.

Joi, alți 40 de localnici din comuna gorjeană Vladimir au fost imunizați anti-Covid cu ajutorul caravanei mobile după ce au solicitat sprijinul autorităților.

Vizualizări: 1,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: