Sesizare la Înalta Curte. Mitrescu anunță că procesele pe Legea 197 sunt suspendate

Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Energia Rovinari, a declarat că a formulat sesizare în interesul legii la Înalta Curtea de Casație și Justiție (ICCJ), după ce Curtea de Apel de la Alba Iulia a decis, săptămâna trecută, aplicarea Legii nr. 197/2021 în cazul unui angajat din Hunedoara.


Mai mult, la procesele care aveau termen de judecată marți, instanța a decis suspendarea până când Înalta Curte se va pronunța. Acest lucru se va întâmpla cu toate procesele, până când se pronunță ICCJ. 

Astfel, acesta speră că va reuși să suspende procesele aflate pe rol și că vor fi reluate după un răspuns pozitiv de la instanța supremă. 

În Gorj, instanța a respins acțiunile minerilor și energeticienilor care încearcă să iasă la pensie în baza Legii 197, însă în Craiova decizia a fost pozitivă. În aceste condiții, a fost întrunită condiția pentru a cere o opinie comună pe aceeași speță. 

Legea 197 dă posibilitatea minerilor și energeticienilor să se pensioneze la 52 de ani, după 25 de ani de muncă în producție. 

Între timp a apărut o altă lege, pentru care Casa de Pensii Gorj emite decizii de pensionare, însă, spune Mitrescu, pensia este mult mai mică decât cea calculată în baza Legii 197.

De asemenea, Constantin Mitrescu se întreabă cum în alte județe legea este luată în calcul, dar în Gorj nu.

Vizualizări: 4,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: