Începe judecata medicului Neață

Tribunalul Gorj a dispus, joi, începerea judecăţii pe fond în cazul medicului Gheorghe Neață, acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită.

Instanța a respins ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de medicul gorjean cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Sentința nu este definitivă.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 400/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, privind pe inculpatul Neață Gheorghe, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculptul Neață Gheorghe, pentru săvârşirea a 17 de infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal, 1 infracţiune de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (3 acte materiale), 1 infracţiune de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale) şi 3 infracţiuni de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (fiecare infracţiune cu câte 2 acte materiale). Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi 23.06.2022 la Tribunalul Gorj.

Mai mulți pacienţi s-au plâns de faptul că au fost nevoiţi să îi dea şpagă medicului Neaţă pentru a fi operaţi, iar procurorii şi poliţiştii l-au filat pe medic.

Așa au descoperit că acesta obişnuia să se roage, în fiecare zi, în cabinetul său. „Doamne Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”.

În alte interceptări, medicul a fost surprins în timp ce număra banii primiţi drept şpagă sau se convingea singur că ceea ce face este bine: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez, dacă nu, nu internez”.

Vizualizări: 1,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: