Sezon cu 20 de echipe, play-off și play-out și în noua ediție de Liga 2

FRF va menţine acelaşi format pentru Liga 2 şi în noul sezon care începe în vară. În campionat vor evolua tot 20 de echipe, urmând ca în locul celor care nu se vor înscrie sau se vor desfinţa să intre echipe care au retrogradat sportiv, dar vor fi invitate să participe, sau care vor pierde meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 2.

Cum noul sezon de Liga 2 se anunță a fi unul care se va desfășura în proporție de 90 la sută cum a fost cel recent încheiat, singura diferență urmând a fi faptul că și în play-out se vor juca meciuri tur – retur, în campionat trebuie să participe 20 de cluburi.

Din Liga 1 au retrogradat Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni și Dinamo București şi au rămas în Liga 2 din sezonul încheiat recent  Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, FC Buzău, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Metaloglobus București, Politehnica Iași, ACS Viitorul Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și FC Brașov, în ordinea punctelor obținute în sezonul regulat și, mai apoi, în play-off, respectiv play-out. Din acest sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, au retrogradat: Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, Astra, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, conform liga2.ro

Cele cinci câștigătoare de la meciurile de baraj din Liga 3 obțin dreptul de a juca în Liga 2, însă și pierzătoarele ar putea ajunge tot în Liga 2, dacă vor fi locuri vacante, conform prevederilor articolului 18, aliniatul 1, litera a din ROAF: „Dacă într-o ediţie de campionat rămân locuri vacante prin dizolvarea, excluderea neînscrierea, renunțarea sau retragerea unor echipe din campionatul de seniori respectiv, ori în alte situaţii similare, se va proceda astfel:

a. dacă această situaţie a intervenit înainte de începerea campionatului, echipele în cauză vor fi retrogradate în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Locurile care au devenit vacante în acest mod vor fi ocupate de echipele retrogradate în campionatul precedent, cel mai bine clasate și care îndeplinesc condițiile de participare în competiția respectivă (de ex. dețin licența pentru eșalonul competițional respectiv). În cazul în care numărul acestora este insuficient, locurile se pot completa și în condițiile art. 19 alin. 9 din ROAF.”

Echipele care au retrogradat din Liga 2 au obținut următorul punctaj:

Politehnica Timișoara (36 puncte)

Unirea Constanța (18 puncte)

Dunărea Călărași (7 puncte)

Dacia Unirea Brăila (5 puncte)

Astra (-1 puncte, după ce i s-au scăzut 20 obținute pe teren)


Poli Timișoara va fi prima invitată, având în vedere că este pierzătoarea barajului de menținere în Liga 2 disputat cu FC Brașov. Ulterior, cele mai multe puncte strânse le are Unirea Constanța. Totuși, în Liga 2 au fost două grupe de play-out, iar departajarea lor doar pe baza punctelor obținute nu este corectă, având în vedere că pentru determinarea ultimul loc care a retrogradat s-a jucat baraj între locurile 5 din play-out (Poli Timișoara și FC Brașov).

Vizualizări: 7,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: