Sezonul de vânătoare la căprioare, deschis la 1 mai

Sezonul de vânătoare pentru căprioare se va deschide cu două săptămâni mai devreme. Dacă în anii trecuţi vânarea acestei specii începea din 15 mai, acum sezonul se va deschide la 1 mai. Vânătorii gorjeni au o cotă de circa 142 de căpriori. Începând cu data de 15 mai se vor putea vâna şacali şi vulpi în vederea realizării cotei pentru anul în curs.

Sezonul de vânătoare la căpriori se deschide mai devreme din cauză că vremea călduroasă a modificat perioada de împerechere. “Din cauză că perioada de împerechere la căpriori s-a decalat având în vedere climatul s-a considerat că trebuie deschis sezonul de vânătoare cu două săptămâni mai devreme. Prima dată este recolta de selecţie, adică trebuie extraşi din teren căpriori care pot transmite caractere ereditare care nu sunt dorite la urmaşi. Noi avem o cotă deja avizată de Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, avem o cotă de recoltă de 142 de căpriori pe judeţul Gorj, din care 72 sunt female, iar 70 sunt masculi trofeu şi selecţie”, a declarat Nicolae Tonca, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj.
Vânătorii care doresc să împuşte căprioare trebuie să plătească o cotizaţie suplimentar de 700 de lei pentru mascul şi 600 de lei pentru femelă, pentru piesă întreagă (carne, blană şi trofeu). Începând din data de 15 mai, vânătorii gorjeni se vor axa pe şacali. „La şacali s-a constatat o creştere alarmantă, având în vedere că foarte greu vânătorii reuşesc să împuşte şacalii deoarece aceştia ştiu să fructifice bine adăpostul terenului, nu prea pot găsi în câmp deschis, intră în vizuină. Anul trecut am avut o cotă de 436 de vulpi şi 160 de şacali, iar anul acesta am solicitat mărirea cotei la aprobare. Aşa că începând cu data de 15 mai ne vom axa mai mult pe împuşcarea acestor dăunători ai vânatului, care fac pagube nu numai la animale de rând, dar şi la vânat”, a mai precizat Nicolae Tonca.

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: