Sfaturi pentru a avea loc suficient într-o baie mică

Baia este camera din casă cea mai mică de regulă, indiferent dacă locuiţi la casă sau la apartament. Şi oricât de mare ar fi prevăzut proiectantul camera de baie, tot mică se dovedeşte după ce este mobilată şi utilată cu toate cele necesare și mai ales dacă familia s-a mărit.

Odată cu trecerea timpului, parcă toată casa are tendința să se aglomereze și să devină tot mai puțin spațioasă și aerisită şi baia nu face o excepţie. Cele mai comune probleme ale băilor mici sau micșorate prin aglomerare, pot fi rezolvate cu soluții eficiente și la îndemână oricui:

1. Optimizarea spațiului: Chiar dacă te limitezi la strictul necesar atunci când amenajezi baia, este posibil să îți dai seama că spațiul este insuficient și te vei afla în situația de a fi nevoit să găsești soluții rapide sau să faci compromisuri majore.

Folosirea unui lavoar fără picior, care ocupă un spațiu minim și utilizarea zonei rămase astfel liberă pentru a monta o bază pentru lavoar cu sertare încăpătoare. Iar pentru băile foarte strâmte, ai la dispoziție chiar și o varianta îngustă de lavoar.

2. Intimitatea: Dacă nu locuiești singur și apartamentul tău are o singură baie, știi cât de neplăcute pot deveni diminețile, din cauza lipsei de intimitate. O cabina de dus semi-opacă ți-ar putea fi de ajutor. În plus, dacă ești inspirat să alegi o ușa pliabilă sau una pivotantă pentru cabina de duș, vei putea să reduci considerabil și spațiul de care ai nevoie pentru asta și vei putea monta cu ușurință paravanul dorit.

3. Locul pentru mașina de spălat: Sigur că ai putea să montezi mașina de spălat oriunde în locuință, dar baia este încăperea cel mai frecvent folosită pentru asta, din două motive: proximitatea față de racorduri și scurgeri, respectiv estetica spațiului. O soluție perfectă pentru optimizarea utilizării spațiului unde vei amplasa mașina de spălat haine este folosirea unui blat de baie deasupra acesteia, pe care îl poți folosi și ca raft.

Astfel, spațiul din partea superioară a peretelui va rămâne disponibil pentru montarea unui dulap suspendat, în care poți înmagazina prosoapele curate, produsele de curățenie sau pe cele de îngrijire și igienă corporală.

4. Spațiile de depozitare: Sunt o mulțime de lucruri pe care vrei să le ai la îndemână în baie, de la produse cosmetice și de îngrijire personală, la prosoape și soluții de curățare pentru locuințe. Importanța dulapurilor și a spațiilor de depozitare nu trebuie ignorată sau minimalizată.

Etajerele sunt la modă şi sunt tot mai ingenioase și pot fi montate pe colț, astfel încât tu să poți profita din plin de suprafețe orizontale cât mai ample, în limita spațiului disponibil.

Dulapurile, înalte sau joase, suspendate, există în magazine atât în variante standard, cât și în variante înguste, perfecte pentru băi cu aceleași caracteristici; în plus, ai și opțiunea că acestea să fie acoperite cu oglinzi.

Vizualizări: 2,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: