Cum poţi curăţa mai uşor geamurile

O preocupare permanentă, când aveţi o casă cu multe geamuri, este spălarea acestora după ce au fost acoperite de praful sau stropi de ploaie. Există însă câteva trucuri care vă ajută să curăţaţi mai uşor ferestrele.

Înainte de a spăla geamul, trebuie să ştergeţi cu atenţie orice urmă de praf sau pânză de păianjen, ori alte resturi. Puteţi folosi o perie mică, uşor de manevrat care să scuture praful şi să adune pânza de păianjeni. Dacă nu veţi face asta, după ce veţi folosi soluţia de curăţat şi laveta pentru geamuri, tot praful în exces se va lipi de aceasta, astfel încât nu o veţi mai putea folosi.

Transperantele şi jaluzelele trebuie şi ele curăţate dar nu este nevoie să le daţi jos pentru a le spăla, puteţi folosi un aspirator, la care să ataşaţi o perie învelită într-o cârpă de praf. Aspiraţi numai partea care dă spre cameră. Aspiraţi de sus în jos și dintr-o parte spre cealaltă. Apoi pulverizaţi soluţie specială pe geamuri şi ştergeţi cu o lavetă curată, cu mişcări orizontale, până când geamul este complet uscat.

După ce aţi curăţat partea interioară a gemului, faceţi la fel şi pe partea exterioră, dar de data aceasta ştergeţi cu mişcări verticale. În acest fel, eventualele urme vor fi mai uşor de observat şi corectat.

În cazul geamurilor care nu se pot deschide, spălaţi numai interiorul, iar pentru exterior folosiţi un furtun cu apă.

Pentru ştergerea ferestrelor pot fi folosite mai multe materiale: prosoape, ziare, o lavetă din microfibră sau o racletă. Dacă nu aveţi la îndemână soluţi de spălat geamuri din comerţ puteţi apela la ceva din bucătărie, oţet sau lămâie sau chiar la spirt medicinal.

SFAT UTIL: Pentru geamuri perfect curate este bine să ştiţi un secret: dacă le spălaţi într-o zi fără soare, când este înnorat afară, este mult mai bine. Asta pentru că razele soarelui duc la uscarea foarte rapidă a geamului şi din această cauză rămân mai multe urme.

Vizualizări: 1,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: