Sfaturi pentru pregătirea grădinii de legume

Este vremea ideală pentru pregătirea grădinilor în vederea cultivării legumelor. Dacă avem acasă o grădină cât de mică, cultivarea propriilor legume sau fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia să participe. Chiar dacă nu ai făcut acest lucru niciodată nu e nici o problemă, nu e atât de greu şi oricine se poate descurca cu câteva sfaturi utile.

Stabileşte cât spațiu ai pentru cultivare: Trebuie să ştii de ce spaţiu dispui şi cât îl vei folosi pentru legume sau fructe, pentru a stabili exact ce lucrări vei face. Dacă dispui de puțin spațiu, orice ghiveci obișnuit poate fi folosit pentru a cultiva legume, iar unele recipiente sunt special concepute pentru diferite culturi. De exemplu, se recomandă ghivece pătrate pentru salate și plante aromatice, deoarece marginea lor mai largă se potrivește mai bine cu frunzele acestora și permit o udare mai facilă. Poți să folosești chiar și coșuri agățate pentru plantele care atârnă, cum ar fi căpșunile și tomatele. În grădini de dimensiuni mai mari, poți dedica un răzor întreg pentru cultivarea legumelor, fructelor sau plantelor aromatice.

Alege și pregătește zona:  Dacă știi exact de cât spațiu dispui pentru cultivare, trebuie să stabileşti unde vei planta culturile în funcţie de amplasarea grădinii. Soarele este cheia pentru legumele și fructele produse acasă, pentru că ajută culturile să crească puternice și ferite de boli. Așadar, alege un strat sau o lădiță care primește mult soare înainte de a decide să plantezi acolo, sau mută-ți ghivecele la soare.

Verifică startul de sol în care cultivi: Verifică solul care va fi cultivat, să fie în condiții cât mai bune. Dacă stratul de pământ este subțire, plin de pietre sau îmbibat cu apă, vei dori poate să construiești straturi înălțate sau să cultivi în ghivece. Pentru acest lucru citește cu atenție instrucțiunile de pe pachetul cu semințe pentru informații specifice privind cele mai bune condiții de cultivare a plantei alese.

Ajută solul cu materie organică: Ajută plantele să se fixeze repede dacă pregătești solul înainte de plantare. Adu multă materie organică, precum ameliorator pentru sol sau îngrășământ natural. Acestea vor ajuta solul să nu se usuce când arde soarele sau să se îmbibe cu apă atunci când vremea e ploioasă.

ATENŢIE: Oriunde alegi să cultivi plantele, asigură-te că au parte de un bun drenaj. Plantele îmbibate cu apă sunt vulnerabile la infecții fungice, iar rădăcinile lor pot să putrezească.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: