Trei pași pentru o curăţenie de primăvară rapidă

A venit primăvara şi casa are nevoie de curăţenie generală după sezonul rece. Cum se apropie şi Paştele, aceasta este cea mai complexă curățenie pe care gospodinele o fac pe parcursul anului.

Pentru a nu pierde mult timp pentru curăţenia de primăvară e bine să porniţi cu un plan și cu toate intrumentele de lucru necesare. Pentru a face casa să strălucească în timp record trebuie să urmaţi trei paşi simpli.

Pasul 1: Faceţi o listă cu produse necesare - Pentru a fi eficient, curățenia de primăvară trebuie să înceapă pe hârtie. Înainte de toate, faceţi inventarul produselor de menaj pe care le aveţi deja în casă și vedeţi cu ce trebuie completată recuzita. Pe lângă detergenți și soluții de curățare, recipientele, lavetele și rezervele pentru mopuri sau spălătoare de geamuri sunt la fel de importante.

Pasul 2: Luaţi fiecare cameră din casă pe rând - Luaţi camerele pe rând și stabiliţi activitățile de îndeplinit pentru fiecare, astfel, marele proiect al curățeniei va fi împărțit în sarcini mai mici, pe care să le luaţi pas cu pas și care să vă ajute să fiţi mult mai organizaţi.

Pe lângă curățarea suprafețelor, spălarea draperiilor și a geamurilor, pentru dormitor trebuie să luaţi în considerare și reîmprospătarea patului și reorganizarea dulapului.

În bucătărie, curățenia de primăvară trebuie să înceapă în dulapuri și în frigider. Verificaţi recipientele și mâncarea pe care le-aţi stocat până acum și aruncaţi produsele vechi sau eventual expirate. Spălaţi toate rafturile cu soluțiile de curățat specifice. Acestea trebuie să se usuce înainte de a le umple din nou. Treb uie curăţate bine aragazul și hota.

Curățarea băii merită o atenție deosebită, fiind încăperea în care se strâng cele mai multe bacterii. Astfel, toate suprafețele trebuie frecate și curățate în profunzime, în special toaleta, dușul sau cada și chiuveta. Pentru acestea trebuie să aveţi la dispoziție mănuși de unică folosință, dezinfectant, soluție anti-calcar și soluție pentru curățat geamurile.

Pasul 3: Curăţirea geamurilor, pereților și a covoarelor - Pentru ca o casă să strălucească, la propriu, de curățenie, geamurile și pereții trebuie să fie de asemenea fără pată. Pentru geamuri, este ideală spălarea în zilele înnorate pentru că soarele nu va usca imediat geamul cu detergent pe el. Pereţii, dacă nu necesită un nou strat de vopsea, şi sunt acoperiţi cu vopsea lavabilă, se spală cu o lavetă și cu apă călduță în care se pune puțin detergent de vase. În ceea ce privește covoarele, le puteţi duce la curățătorie sau le puteţi spăla superficial cu soluție pentru covoare și o perie.

Vizualizări: 928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: