Sfaturi pentru un somn bun pe timp de caniculă

Pe perioadele de caniculă e dificil să dormi neîntrerupt o noapte întreagă din cauza căldurii. Nu putem să adormim, ne trezim frecvent, transpirăm  iar venirea dimineții devine un moment dificil dacă nu luăm măsuri specifice de îmbunătăţire a somnului. 

Situația riscă să dureze odată ce încălzirea climatică globală își va face tot mai simțite efectele iar valurile de căldură vor fi tot mai dese și mai lungi. Somnul pe caniculă poate deveni un coșmar dar lucrurile pot fi mai puțin grave dacă urmaţi o serie de sfaturi ale specialiştilor.

Când e cald temperatura noastră corporală se reglează mai dificil. Prin urmare, obiectivul trebuie să fie scăderea temperaturii corpului, pentru a avea o noapte dormită în condiţii bune.

În timpul zilei, închideți ferestrele pentru a evita transformarea locuinței dumneavoastră într-o adevărată seră. Acest gest simplu vă permite să scădeți temperatura interioară chiar și cu 10 grade. Noaptea, atmosfera umedă este cea mai bună pentru somn.

Fără a vă transforma camera în piscină, puteți amplasa undeva un recipient plin cu apă, să întindeți un cearceaf umed sau să pulverizaţi apă pe draperii.

În locurile cu adevărat sufocante se poate folosi un ventilator plasat în spatele unui recipient umplut cu gheață. Acesta face minuni pentru că aerul bate pe gheață, camera se răcorește și dă și o senzație de umiditate.

Uitați de pături și pilote de iarnă, fiind de preferat cearșafurile din bumbac, pentru că păstrează răcoarea și lasă pielea să respire. Beți apă dar nu numai seara, înainte de culcare, ci pe durata întregii zile. Luați-vă o sticlă cu apă și puneți-o în apropierea patului, pentru a evita să vă sculați din pat și să mergeți în bucătărie.

Chiar înainte de a vă băga în pat, puteți face un duș cu apă călduță. Vă permite să vă hidratați pielea, aşa că nu vă ștergeți chiar bine-bine după ce ieșiți de sub duș. Evitați dușul cu apă rece, nu va face decât să vă scadă pe moment, brusc, temperatura corpului, dar corpul va încerca să restabilească o temperatură medie, rezultatul fiind că vă veți încălzi în loc să vă răcoriți.

Vizualizări: 2,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: