Şi-a împlinit visul. Claudia Şogea a fost rector pentru o zi la UCB

Unsprezece studenţi de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu au preluat conducerea instituţiei pentru o zi. Studenții au aplicat în cadrul unui proiect al festivalului ”Studențiada” și au fost selectați să facă schimb de scaune cu mai-marii universităţii, de la rector, prodecani si decani, până la preşedintele Senatului.

Încă de la primele ore ale dimineții de vineri, cei 11 studenți și-au intrat în rol. Claudia Șogea a făcut schimb de scaun cu rectorul Universității ”Constantin Brâncuși”, Luminița Popescu. Tânăra este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Ştiinţe Juridice, specializarea Drept, şi a vrut să vadă care sunt avantajele, dar și dezavantajele funcției de rector. ”Am optat pentru a exercita pentru o zi funcția de rector deoarece doresc să cunosc îndeaproape problemele universității și să trăiesc pe viu melanjul dintre avantajele și dezavantajele unei funcții de conducere. Este o onoare pentru mine să ocup, chiar și pentru o zi, această funcție”, a spus Claudia Șogea, studentă.

Președintele Senatului, Adrian Gorun, a făcut și el schimb de sarcini și obligații cu o studentă din cadrul Universității.

 Gorun: Mirajul puterii este şi în universităţi

În instruirea prealabilă, şeful Senatului UCB le-a vorbit aspiranţilor la funcţii despre mirajul puterii chiar și în instituțiile de învățământ superior. „Totul este exact cum ați învățat voi cu principiul separației și ponderării puterilor, în așa fel încât să se evite situațiile în care puterea este exercitată discreționar, pentru că să știți că mirajul puterii este și în universităţi, nu numai în societate, în planul politicului. Bine ar fi, așa cum văd eu lucrurile, într-o comunitate academică, pe primul loc să fie puterea epistemică, puterea de cunoaștere”, a spus Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB.

Ghimiş, înlocuit cu Ilieş

Otilia Ilieș a aplicat și ea la proiect cu dorința de a fi prorector pentru o zi. Este studentă în anul I la Facultatea de Științe Economice și, studiind Managementul, a vrut să afle ce înseamnă să ocupi o funcție de conducere. Aceasta a ocupat pentru o zi funcția de prorector, deținută de Ștefan Ghimiș. ”Sper ca această zi să-mi ofere multe activități în scop educativ și să împărtășesc cu ceilalți studenți experiența și să-i îndemn și pe ei să facă la fel ca mine”, a spus Otilia Ilieș, studentă.

”Studențiada” este un proiect gândit de Liga Studenților din UCB și își propune o serie de activități complexe până pe 8 noiembrie, inclusiv o campanie intitulată ”Fumează un măr”.

Vizualizări: 609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: