Simona Halep, mândră că e româncă

Simona Halep a fost primită de peste 15 mii de români pe Arena Naţională, în semn de apreciere pentru trofeul de la Roland Garros, dar şi de respect pentru numărul 1 mondial în tenisul feminin. Simona Halep este mai mult decât o jucătoare excepţională. Este genul de român în care ne place să ne regăsim. O fată modestă, în ciuda performanţelor de până acum şi a milioanelor de euro câştigate. O fată care vorbeşte frumos despre români şi despre România. O fată care se bucură sincer că a făcut milioane de oameni fericiţi. O fată care adună sute de români la meciurile ei, oriunde ar juca în lume.

Când vezi că România ultimilor 30 de ani a dat lumii oameni precum Simona Halep, te gândeşti că ţara asta nu este complet pierdută. Chiar dacă România, instituţional vorbind, nu are un merit pentru ceea ce a devenit Simona Halep. România nu are terenuri pe care copiii să se antreneze gratuit, nu plăteşte antrenori pentru astfel de copii, nu le plăteşte participarea la competiţii.

România înseamnă mai mult decât atât. Fiecare dintre noi datorăm ceva ţării în care ne-am născut şi în care am crescut. Iar Simona Halep nu vorbeşte despre cât de greu i-a fost ei, ci militează pentru ca altor copii să le fie mai uşor.

Faptul că 15 sau 20 de mii de români şi-au rupt luni seara câteva ore pentru a merge la Arena Naţională, doar pentru a o aplauda pe Simona Halep, este un semn că asta vor oamenii să vadă. Nu politicieni, ci oameni care muncesc şi reuşesc. Unii nu au înţeles asta şi au fost huiduiţi.

Într-o ţară calmă, cu politicieni decenţi, prezenţa unui primar la o astfel de manifestare ar fi fost un semn de normalitate. În România politicienilor corupţi, demagogi, îmbogăţiţi prin nemuncă, o astfel de prezenţă a fost huiduită. Păcat că Gabriela Firea a stricat puţin momentul marii campioane, dar Simona Halep a trecut cu eleganţă peste.

Cu certitudine va urma o mare dezbatere, e bine sau e rău că Firea a fost huiduită la gala Simonei Halep? E bine sau rău că a fost pe scenă şi a luat cuvântul? Nu ştiu dacă este bine sau rău, dar era previzibil. Pentru că Gabriela Firea reprezintă o clasă politică ce este total opusă marii campioane.

Simona Halep a avut nevoie de doar câteva cuvinte pentru a ajunge la inima românilor. „Este un moment deosebit, sunt foarte mândră că sunt româncă! Aceste performanţe au venit şi sunt sută la sută din ţara noastră. Mereu m-am antrenat aici, am crescut aici şi mereu am crezut că se face performanţă mare chiar dacă provin dintr-o ţară mai micuţă”, a spus Simona Halep. Cuvinte pe care le spun şi politicienii, doar că în gura lor sună fals.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: