Dragnea renunţă la zilele libere pentru libertate

Unii pesedişti joacă la două capete, în sensul că sunt cu picioarele în PSD şi cu ochii la partidul lui Victor Ponta, Pro România. Pe cale de consecinţă, dau în presă înregistrări de la şedinţele lor cu uşile închise, dar şi punctajele primite de la biroul de presă, adică frazele alea de sunt puşi toţi să le spună, indiferent de ce gândesc. Asta în cazul în care vă întrebaţi cum de toţi pesediştii gândesc la fel.

În înregistrarea audio apărută marţi, Dragnea aproape că îi imploră pe parlamentari să mai stea încă două săptămâni la serviciu, într-o sesiune extraordinară, pentru a fi adoptate legile justiţiei. Sesiunea parlamentară ordinară se termină la 30 iunie, dar nu este clar de ce se grăbeşte Dragnea atâta. Mai ales că sunt multiple procedee prin care se poate întârzia intrarea în vigoare a acestor legi, pot fi atacate la Curtea Constituţională, preşedintele poate întoarce legea în parlament etc. Pare că este mai mult o obsesie a lui Liviu Dragnea sau poate că vrea să îşi asigure susţinere în partid. În definitiv, nu este singurul pesedist cu probleme penale şi mulţi dintre baronii care îi asigură spatele o fac cu condiţia rezolvării acestora.

Probabil că dorinţa lui Liviu Dragnea va fi lege pentru PSD. Ultima sesiune extraordinară convocată la ordinul lui Liviu Dragnea a fost în ianuarie 2017, când Guvernul a adoptat OUG 13, prin care au fost dezincriminate total sau parţial o serie de infracţiuni. O altă sesiune extraordinară a mai fost când Victor Ponta conducea PSD, în 2012, când a fost suspendat din funcţie preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu. Nu am găsit în istorie vreo sesiune extraordinară a parlamentului pentru legea pensiilor, pentru legea asistenţei sociale, pentru vreo lege care să îi intereseze pe români.

Până la sesiunea extraordinară a parlamentului, PSD mai are nişte hopuri de trecut. Primul ar fi să nu îşi piardă majoritatea parlamentară. Pe măsură ce Ponta le ia din oameni, pesediştii fac achiziţii de deputaţi şi senatori de la partidele mai mici. Al doilea hop va fi mitingul din 9 iunie, pentru susţinerea premierului Viorica Dăncilă. Un miting la care PSD şi-a propus să aducă vreo 60.000 de oameni, semn că mai mult de 30.000 nu vor fi în piaţă. Aşa păţesc mereu, organizaţiile nu aduc atâţia oameni cât promit, iar din ăia care ajung la Bucureşti, o bună parte se opresc la mall.

Vizualizări: 1,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: