Sindicalist: Acești 200 de lei trebuie să-i îndreptăm către colegii noștri care vor rămâne în această companie

Comisia mixtă sindicate-administrație de la Complexul Energetic Oltenia a decis ieri modul în care va fi repartizat fondul de promovare\armonizare salarială, prevăzut în contractul colectiv de muncă.

Salariații care îndeplinesc condițiile notate în document vor încasa o sumă medie brută de 200 de lei din acest fond. 

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că hotărârea luată este una foarte bună: ”O mică parte din colegii mei de la Termocentrala Rovinari au alte așteptări de la această introducere a sporului în salarii și pentru că procentul de sâmbete, duminici pe care colegii care au calificare mai înaltă îl au în termocentrala Rovinari, există riscul să nu își păstreze aceste venituri. Ieri, prin hotărârea care a fost luată de către Comisia mixtă asta s-a și încercat și înțeles, s-a și bătut în cuie să ne îndreptăm o mare parte din acest fond de avansare-promovare către salariații care, prin introducerea acestor sporuri, sunt în pericol de a pierde din venituri și asta s-a și făcut. Eu zic că s-a semnat o hotărâre foarte bună”, transmite sindicalistul pentru Radio Infinit.

Pensionarii din cadrul CEO care cumulează pensia cu salariul nu vor primi bani în plus la leafă. La Termocentrala Rovinari, este vorba de 40 de angajați: ”Până la urmă colegii noștri care sunt în această situație, și în ce termocentrala Rovinari sunt undeva la 40 de colegi, cărora eu le mulțumesc pentru faptul că au venit să ne ajute să ne putem desfășura activitatea în parametri normali dar, în același timp, îi rog să înțeleagă faptul că dumnealor au venit în această perioadă care să ne ajute să funcționăm, salariile și-au luat,  și-au luat toate drepturile care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, și să înțeleagă că acești 200 de lei trebuie să-i îndreptăm către colegii noștri care vor rămâne în această companie. Trebuie să găsim înțelegere”, a mai spus Jan Popescu.

Vizualizări: 3,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: